Gå til innholdet

Rørosmeieriet

Rørosmeieriets produksjonsmetoder bygger på rike mattradisjoner og meierifaglig håndverk. Den gode råvaren behandles mest mulig skånsomt og mange av produktene lages for hånd. Bedriften har utstyr til tapping av melk og fløte, langtidssyrning av rømme, ysting av ferskost, kjerning av smør og gryte for koking.

  • Foto: Geir Foden

Rørosmeieriet AS er et lokalt eid selskap som fører videre flere av de stolte mattradisjonene fra Rørostraktene. Bedriften ble stiftet 5. januar 2001 og produserer ekte varer med lokal og historisk tilknytning, basert på økologisk råstoff fra Rørostraktene. Rørosmeieriet er en av de små aktørene i bransjen, samtidig er de nest størst på økologiske meieriprodukter.

Alle Rørosmeieriets produkter er laget av økologiske råvarer. På økologiske gårdsbruk brukes det ikke kjemiske sprøytemiddel, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Det legges vekt på å ta hensyn til husdyrenes naturlige behov og atferd. Mjølka som brukes er alltid lavpasteurisert, men ikke alle produktene lages av homogenisert mjølk.

Rørosmeieriet har etablert seg med salg over hele landet.

 

Godkjente produkter

Røros Rømme, Rørosmeieriet

Røros Rømme, Rørosmeieriet

Røros Rømme produseres som på setra i gamle dager, den får tid til å modnes ved at den syrnes lenge. Det gir ekstra smakfull rømme med høy kvalitet og fløyelsmyk konsistens.Røros Rømme er kokestabil og egner seg godt i sauser, supper så vel som dressinger og dip. Vinner av Det Norske Måltid 2015.

Røros smør, Rørosmeieriet

Røros smør, Rørosmeieriet

Røros Smør er kjernet av langtidssyrnet Røros Rømme etter oppskriften til Ingrid Skancke fra Røros. Smøret har sin helt naturlige farge, fasthet og næringsinnhold som varierer med årstidene. "Smøret ska’ vårrå lite åpent med dråppåa og nåen saltkoinn", sa Ingrid. Vinner av Det Norske Måltid 2013.

Røros Yoghurt Naturell, Rørosmeieriet

Røros Yoghurt Naturell, Rørosmeieriet

Røros Yoghurt Naturell har mild og frisk smak. Yoghurtresepten er utviklet av Rørosmeieriet, og inneholder en særegen blanding av yoghurtkultur og Rørosmeieriets tradisjonsrike tettekultur. Derfor er Røros Yoghurt mild og frisk i smaken. Røros Yoghurt lages på helmelk, så fett- og næringsinnhold vil variere naturlig med årstidene.

Økologisk yoghurt tyttebær

Økologisk yoghurt tyttebær