Gå til innholdet
Foto: Lisa Westgaard
Foto: Lisa Westgaard

Om Spesialitet

Se etter Spesialitet-merket, så finner du den beste lokale maten i Norge!

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser deg veg til god lokal mat og lokalt drikke.
 
Oster, eplemoster, kjøttprodukter, sjeldne grønnsakssorter, lefser, yoghurter og gårds-is... Det lages utrolig mye god godt lokalt i Norge, og i seinere år har stadig flere nye produkter kommet til.
 
Ser du etter det offisielle Spesialitet-merket, vet du at du får gode produkter som er:
  • Produsert i Norge
  • Laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter.
  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse.

Det offisielle merket:

  • Merkeordningen Spesialitet forvaltes av den uavhengige stiftelsen Matmerk, og oppdraget utføres med støtte fra Mat- og Landbruksdepartementet.
  • Merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon.

Du finner Spesialitet-merkede produkter innenfor mange mat og drikkekategorier, noen er å finne over hele landet mens andre selges i sitt lokalområde eller i butikker med stort vareutvalg.

MER OM SPESIALITET-MERKET

Fagjuryen

Fagjuryen for Spesialitet-merket består av fagfolk med høy matfaglig kompetanse og ledes av Lars Sponheim.

 

Slik søker du om Spesialitet

Her finner du mer informasjon om hvordan du går frem for å søke om  å få Spesialitet-merket på dine produkter

Aktuelt

Her finner du de sist publiserte sakene om Spesialitet-merket fra Matmerk