Gå til innholdet

Sørlandsmakrell hedret

- Makrellen har en egen plass i et sørlandshjerte. Klart det er ekstra stas å få en så gjev anerkjennelse for vår varmrøkte makrell, sa fiskehandler Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da han mottok Spesialitet-merket i går kveld.

—Makrellen er nok den mest sørlandske fisken, og derfor er det ekstra gøy å få Spesialitet-merket på den! Det er helt klart en fjær i hatten og en motivasjon i det videre arbeidet vår, sa Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da han mottok Spesialitet-merket for sin varmrøkte makrell under konferansen Sjømat på Sørlandet 4. april.

 Spesialitet-merket deles ut av Matmerk, og produktene velges ut av en uavhengig fagjury som smatter og smaker seg gjennom testproduktene i en grundig kvalitetskontroll.

— Det går rett og slett ikke an å lage en bedre varmrøkt makrell enn dette, sa juryleder Lars Sponheim da Varmrøkt makrell fra Reinhartsen ble testet i fagjuryen.

Jurymedlem Petter Wahl Sekne fulgte opp:

— Dette er den beste varmrøkte makrellen jeg noensinne har smakt.

 Saftig og elegant

Varmrøkt makrell fra Reinhartsen i Kristiansand er laget utelukkende på fet høstmakrell fisket langs Sørlands- og Vestlandskysten. Det er kun fisk tatt med dorg eller not som benyttes, ikke makrell tatt med fisketrål. Fisken tørrsaltes og røykes med bøkeflis etter Fiskebryggas egenutviklede oppskrift.

Det benyttes en særegen røyketeknikk, der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt. Dette gir en saftig konsistens, og en behagelig, elegant røyksmak.

 Godkjent av en uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som smaker seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene søker om å merke. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.