Gå til innholdet

Rop på sommeren, så kommer lammet!

Sommeren kommer garantert i år også, og med den kommer også et av Norges beste lammeprodukter.

Det sa Matmerks direktør Nina Sundqvist da hun tildelte Spesialitet-merket til Nortura for deres Gilde Sommerlam-produkter. Overrekkelsen fant sted under Norturas årsmøte på Lillestrøm tirsdag 4. April. Gildes Sommerlam har vunnet heder og ære tidligere på vinteren, da de vant kategorien Årets kjøtt under det norske måltid 2017. Denne gangen er det Spesialitet sin fagjury som har smakt seg gjennom ulike stykningsdeler av sommerlammet fra i fjor og gitt sitt kvalitetsstempel på at det nok er minst like godt i år.

Om Sommerlam sa juryen blant annet at kjøttet har en "klokkeklar lammesmak", "nydelig lys farge" og at ”det smelter på tunga”. Kjøttet roses for å være mørt og søtlig.    

-  Dette setter vi umåtelig stor pris på, sa konserndirektør Arne Kristian Kolberg i Nortura da han og leder av Nortura Kjøttcompagniet, Bente Avseth-Bakke fikk overrakt beviset på retten til å bære Spesialitetsmerket for unik smak.  

Gilde Sommerlam har sitt regionale opphav i Rogaland, Buskerud og Oppland, lammene slaktes ved to måneders alder da de har oppnådd en slaktevekt på ca 13 kg og videreforedles ved Norturas spesialanlegg på Gol. 

  -  Det er det verdt å vente på. Dette er lam av ypperste kvalitet, og jeg bare gleder meg til det er å finne i butikkene, sier direktør i Matmerk, Nina Sundqvist      

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet og ledes av Lars Sponheim.