Gå til innholdet
Rakfisk_outro
Foto: Lisa Westgaard.

Rakfisksalat med Rakfisk fra Valdres

Rakfisk fra Valdres er en utmerket råvare som er sterkt knyttet til tradisjon, kultur og oppelevelse. Denne rakfisken er foredlet etter en over 100 år gammel tradisjon, her får du en helt unik oppskrift på den klassiske rakfisksalaten.

Rakfisk fra Valdres bærer ikke bare Spesialitet-merket, men den ble i 2006 også tildelt Beskyttet geografisk betegnelse.Dette vil si at kun rakfisk klekket, oppdrettet og foredlet i Valdres, kan selges under varemerket Rakfisk fra Valdres. Denne retten er en klassiker rundt juletider, men blir ekstra spesiell med utmerkede råvarer merket Spesialitet. 

Rakfisk fra Valdres er en råvare som er sterkt knyttet til tradisjon, kultur og oppelvese. Denne rakfisken er foredlet etter en over 100 år gammel tradisjone, og kommer i tre varianter: mild, lagret og vellagret. Her er det kokken selv som bestemmer! Med denne rakfisksalaten kan du være sikker på at du imponerer kveldens middagsgjester. Den passer utmerket som en forrett, men også som en god hovedrett. Her er det bare å nyte! 

 

Du trenger

250 gr Rakfisk fra Valdres

6-8 Svanepoteter fra Sandholt og Eftedal

1 Edel-løk fra Hol gård, grovhakket

8 skiver syltede rødbeter, i biter

1/2 boks rømme fra Rørosmeieriet

Fersk dill

Erterbrød fra Holmen Crisp

 

Tilberedningsmåte

Begynn med å koke potetene til de er møre. La de avjøle før du deler de i terninger. Rør inn poteter, rødbeter og løk i Rørosrømmen. Del rakfisken i skiver. Server rømmeblandingen på erterbrød. Garnér med rakfisk og dill. 

Velbekomme!