Gå til innholdet
Pultost_Løyten

Pultostpinner med Pultost Løiten

Hva med en utradisjonell vri på en svært tradisjonsrik innlandsost?

Pultosten er svært rik på proteiner. Den kornete ostemassen er tilsatt karve, og har en skarp og fyldig smak.

 

Til denne oppskriften trenger du:

800 g hvetemel fra Kvelde Mølle

250 g spelt sammalt fra Kvelde Mølle

½ pk gjær

7 dl temperert vann

100 g romtemperert smør

1 ts sukker

1 ts Havsnø salt

 

300 gr romtemperert Røros Smør

Ramsløk

4 ss Pultost Løiten

En god bunt frisk oregano

En god bunt frisk bladpersille

Øko egg fra Holte Gård til pensling

Pultost_1

Sett ovnen på 230 grader

 

Slik gjør du:

Bland de tørre ingrediensen.

Ha gjæren i det tempererte vannet, ca 38 grader, og rør.

Kna smøret i det tørre.

Hell tilslutt gjærblandingen i mel og smør blandingen. Rør deigen godt sammen og la den elte i  maskin i 5 minutter (kna for hånd i 10 minutter). 

Sett deigen til heving i 40 minutter.

 

Mens deigen hever, rør smøret og tilsett 2 ss pultost.

Grovhakk urter.

 

 

Kna deigen godt før du kjevler den ut i en firkant.

Smør utover smørblandingen, dryss pultost og urter.

Brett leiven en gang. Skjær i strimler og vri til pinner.

Legg pinnene på smurt plate eller bakepapir.

Etterhev i 20 - 25 minutter.

 

Pensle pinnene med egg, dryss på urter og pultost.

Stek på 230 grader i 10 - 15 minutter.

Dryss på friske urter før servering.

Server med Eple og Granskuddgelé fra Røyland gård.

 

Vel bekomme!