Gå til innholdet
Astrid Aasen Gangstad

Ikke mulig uten Tine

- Uten Tine med på laget, med bl.a. distribusjon, hadde vi nok ikke fått dette til, sier Astrid Aasen som er eier av Gangstad Gårdsysteri.

Kyr-pa-Gangstad-MM-06249

Sommeren 1998 ble Gangstad Gårdsysteri Norges første autoriserte gårdsysteri med egen kumelk, og de feiret sitt 20 års jubileum den 14. juni med stor fest på gården. 

 

Gangstad produserer 300.000 liter melk og laget ost av ca. 200.000 liter siste året. En liten økning er planlagt kommende år. Per i dag er det ca. 200 butikker og restauranter i Norge som har kjøper ost direkte fra Gangstad Gårdsysteri. I tillegg produseres det 12 sorter iskrem og det er mange som tar turen innom gårdsbutikken om sommeren. - Gjennom 20 år har vi vokst jevnt og trutt og per i dag er det 8 årsverk i foredlinga og 2 på gården forteller Aasen. 

 

Samarbeidet med Tine har vært viktig for Gangstad Gårdsysteri. - Vi hadde tidlig god kontakt med Tine ved etableringen av ysteriet og gjennom disse årene har vi nok blitt mer avhengig av hverandre enn det folk forstår. Et slikt godt samarbeid gjør både

lokalprodusenter som oss og Tine sterkere og det er vi alle tjent med, fortsetter Aasen. 

 

Gangstad Gårdsysteri er med i Den Gyldne Omvei sammen med et 20-talls andre mat- og reiselivsprodusenter i Inderøy. Den Gyldne Omvei har blitt kåret til Trøndelags triveligste reisemål og har også fått tildelt Den nasjonale bygdeutviklingsprisen. – Samarbeidet i Den Gyldne Omvei har bidratt sterkt til at vi er der vi er i dag. Felles markedsføring, deling av kompetanse og arbeidskraft og en tanke om «dra i samme retning» har vært helt nødvendig, sier Aasen. 

 

På veggen i gårdsbutikken henger en mengde med diplomer og priser. - Jeg har alltid vært opptatt av kvalitet på produktene våre og disse prisene viser at vi må ha gjort mye rett. Men vi hviler ikke på laurbærene, vi jobber hardt videre for å bli bedre, avslutter Aasen med et smil.