Gå til innholdet
Boknafisk spesialitet matmerk 2 kopi

Halvors Boknafisk med sprøstekt fenalår fra Aron mat

Har du lyst til å be gjestene dine på noe helt utenom det vanlige? Eller ønsker du å kose deg ekstra i kveld? Prøv stekt boknafisk på en seng av irregrønn ertepuré, da vel!

Bak Halvors boknafisk ligger en kjærlighet og iver som er helt unik. Deres boknafisk er tryllet frem fra førsteklasses fisk fra den nordnorske kystfiskeflåten, og fortjener stor oppmerksomhet. Den passer perfekt som et hovedmåltid, men er også utmerket som fingermat. Her får du fire produkter merket med Spesialitet-merket i en og samme rett; boknafisk stekt med Havsalt fra North Sea Salt Works, med sprøtt fenalår fra Aron Mat, overdrysset med Huldreost fra Avdem Gardsysteri.

Dette er en sikker vinner på bordet! Nyt smakene, og fargene! 

Poteter i skiver

5-8 store poteter

100 gr Avdem smør

1 ts Havsnø salt

1/2 ts pepper

1 ss rapsolje

 

Tilberedning

Begynn med å vaske potetene. Behold skallet. 

Kutt potetene i skiver, ca. 1 cm tykke. Legg potetskivene i en ildfast form sammen med smøret. Dryss over salt og pepper og olje. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter

 

Ertepure

250 gr frosne grønne erter

1/2 ts Havsnø salt

1/4 ts pepper

1 ss Avdem smør

 

Tilberedning

Kok opp vann, og tilsett ertene, og halvparten av saltet. Ertene trenger kun et raskt oppkok. Sil av vannet, men spar ca. 0,5 dl. Kjør erter, smør, salt og pepper med en stavmikser til blandingen blir en myk pure. Varm pureen med det resterende vannet, på middels varme. 

 

Havlors Boknafisk

300 gr Boknfisk

Avdem smør til steking

1 ts Havsalt

1/4 ts pepper

 

Tilberedening

Smelt smør i en stekepanne. Stek fisken på god varme med salt og pepper, til den flaker seg. Ca. 3-4 minutter på hver side. Ha gjerne to stironskiver i pannen. 

 

Pynt

Fenalår fra Aron Mat - sprøstekt i olje. 

Huldreost fra Avdem Gardsysteri. 

 

Server fisken med ertepure, sprøstekt fenalår og dryss over Huldreost ved servering. 

 

Vel bekomme!