Gå til innholdet

Lar barn se hvor maten kommer fra

I denne filmen tar Berit Nordstrand med seg sine små hjelpere på gårdsbesøk, for å lære mer om økologiske griser og høste grønnsaker.

Svinekoteletter:

4 stk svinekoteletter

  1. Stek kjøttet i en middels varm stekepanne med litt smør slik at du får en stekeskorpe på begge sider
  2. Legg kjøttet oppå de ovnsbakte grønnsakene og la kjøtt og grønnsaker steke sammen de siste ti minuttene

 

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

2-3 gulerøtter

2-3 rødbeter

en liten kålrot

Olivenolje

salt og pepper

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss finhakket timian

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Kutt opp rotgrønnsakene i små terninger og skiver, og rødbeter i centimeterstore terninger.
  3. Ha bitene over i en ildfast form.
  4. Dryss over litt havsalt, finhakket hvitløk og timian. Ha olje over grønnsaksbitene
  5. Stekes i ca. 20 minutter

Rømmedressing:

3 dl rømme

2 fedd hakket hvitløk

2 ss finhakkede urter (f.eks. timian, basilikum, gressløk etc.)

Litt salt og pepper

  1. Finhakk urtene og rør sammen med rømme
  2. Sett kaldt til servering

TIPS: varier hvilke krydder du bruker i tillegg til havsalt. Prøv pepper, cayennepepper, paprika, rosmarin, karri med mer.

Se flere oppskrifter på Berits nettsider