Gå til innholdet
  • Deilig, søt gele som smaker godt på nybakte rundstykker. Foto: Lise von Krogh.

Syrinsaft og syringele.

Syrinblomster gir saft og gele med en mild smak

Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

5 dl syrinblomster (uten kvist)
7,5 dl kokende vann
1 kg sukker
1 sitron, bruk Juicen
0,5 pose Certo fruktpektin

Slik gjør du det

  1. Plukk blomstene og legg dem på et rent glass. Hell over kokende vann. Forsegl glasset og sett det i kjøleskapet i 1-3 dager.
  2. Sil av væsken og ha den i en kasserolle. Klem ut all saften av blomstene. 
  3. Ha i sukker og kok opp til det har løst seg. 
     


Syrinsaft:

  1. Ta halvparten av saften og hell det på et en glassflaske. Oppbevares i kjøleskap.
  2. Blandes ut med vann og serveres med isbiter.


Gele:

  1. Hell ½ pose Certo pektin i resten av saften og la det koke i 2-3 minutter. Skum av. Hell geleen over i et varmt, sterilisert glass og tett godt. Oppbevares i kjøleskap. Forleng holdbarheten ved å alltid bruke en ren skje når du skal ta ut gele.

Smaker godt på nybakte rundstykker, for eksempel på 5-kornrundstykker med skålding 
Prøv også gele på blåmuggost.

Tips: Syrinsaft og syringele er svært søtt, du kan redusere litt på sukkeret, men da går det altså utover holdbarheten. Mer syre kan kompensere for dette, for eksempel med sitronsyre eller sitronjuice.
Smaken er mild. Ønsker du mer smak, ha du ha i smaksrike bær. Neste gang vil jeg forsøke å ha i ingefær, chili eller kanel, men det må bli neste år fordi nå nærmer det seg slutten for syrinblomstene mine.