Gå til innholdet
brødserie økologisk matmerk
Meny lanserer en ny økologisk steinovnsbakt brødserie.

Satser videre på økologi med unike nyheter

MENY ønsker å være ledende på økologi. Nå har de over 1900 økologiske produkter og en markedsandel på drøye 21 prosent.

holli mølle matmerk økologisk
Meny har tilgang på økologisk mel fra Holli Mølle, og kan nå endelig møte den økte etterspørselen etter grove økologiske brød.

Med stabil tilgang på økologisk mel fra Holli Mølle, kan MENY endelig møte den økte etterspørselen etter grove økologiske brød. Den nye Holli Mølle-brødserien, som består av tre steinovnsbakte brød, stekes ferdig i MENY-butikkene i hele åpningstiden.


- Smak er fortsatt svært viktig for våre brødkunder, også for dem som er opptatt av økologi. Vi er derfor glade for at vi nå, sammen med Bakehuset, har lykkes med å få på plass gode og smakfulle økologiske brød med fine skorper. Nå som tilgjengeligheten på økologisk mel er langt mer stabil enn for noen år tilbake, kan vi dessuten tilby serien i alle våre 195 butikker, sier Mari Kristine Kasbo, ansvarlig for økologi i MENY.

Små kvalitetspoteter
MENYs kvalitetsbevisste økologikunder kan også glede seg over nye, smakfulle småpoteter fra Eftedal. De økologiske småpotetene, som både Slottet, Det norske kokkelandslaget og flere av landets beste restauranter får levert fra potetbonde Dag Fredrik Eftedal, blir nå tilgjengelige også i alle MENY-butikkene. Småpotetene blir et supplement til MENYs GoEco-poteter.


– Eftedals økologiske småpoteter er dyrket i tung jord og får moderat med gjødsel. Det gjør at de er mindre og dermed smaker mer og bedre. I tillegg er de pakket i en spesialdesignet pappboks som suger opp kondens og som beskytter mot lys og støt, sier Kasbo.

sandholt og eftedal svanepotet matmerk økologisk
Svanepotet fra Sandholt og Eftedal er dyrket i tung jord, og er økologisk.

Satser på økologi
MENY er i front i dagligvarebransjen med over 1900 unike økologiske produkter og en markedsandel på 21,4 prosent. Salget av økologiske produkter har så langt i år i antall solgte enheter økt med 3,8 prosent sammenlignet med i fjor. De vanligste varene innen økologi er frukt, grønt, melk, ost, yoghurt, egg, brød, kjøtt, kaffe, juice, oljer, ketchup, sennep, hermetiske grønnsaker, pasta, sjokolade, sukkervarer, frokostblandinger og bakevarer.


- Vi skal ha det beste utvalget, også innen økologi. Derfor ønsker vi å øke antall økologiske produkter i våre hyller. Nå er vi glade for å kunne tilby to unike og spennende hverdagsprodukter som brød og poteter, sier Kasbo.

Andre økologiske nyheter nå i høst er GodMorgon økologisk ufiltrert eple- og ingefærjuice, syrnet økologisk melk med blåbær fra Rørosmeieriene, tomatsaus og fullkornpasta fra GoEco, to nye teer i PUKKA-serien og Lady Liptons økologiske te. I tillegg lanseres for første gang en økologisk sanitetsserie: Ginger Organic kommer med bind, tamponger og truseinnlegg.