Gå til innholdet
okologisk-gronn-uke-tonsberg
Arrangør Lene Jahren (til venstre) har drevet PureSkin.no i fem år. Foto: Hilde Brevig. Tjøme Kolonial vil være til stede med økologiske delikatesser hele uken. Foto: Stian Broch.

Grønt og skjønt i Tønsberg

Skrevet av Anja Stang den 19.10.2016

I månedsskiftet arrangeres landets aller første grønne skjønnhetsuke.

Green Beauty Week foregår fra mandag 31. oktober til lørdag 5. november og arrangeres av Lene Jahren, ildsjelen bak det økologiske nettparfymeriet PureSkin.no. Med Green Beauty Week har hun hatt en visjon om å samle de mest kompetente og innovative aktørene i bransjen. 

– Her skal de besøkende få anledning til å teste, føle og lukte på produkter de vanligvis kun får kjøpt på nett. I tillegg skal de få tips og behandlinger fra eksperter innen naturlig hud- og hårpleie og økologisk makeup, smaksprøver på sunn og bærekraftig mat og drikke, samt være med på spennende workshops slik at de kan ta med seg kunnskapen tilbake til sin egen hverdag, sier Jahren.

Spiren til Green Beauty Week ble sådd da den grønne gründeren ble bedt om å være med på et forskningsprosjekt om innovasjon i varehandelen i Vestfold. – Jeg så på dette som en spennende og unik mulighet til å teste hvordan kundene mine responderer når jeg tar PureSkin-konseptet fra nett og ut i butikk, forteller hun.

Blant aktivitetene er minimanikyr med Treat Collection, hudveiledning av Cecilie Bergerud Luthen fra holistiske ISUN Skincare og ”sminkepung-detox” ved makeup-artist og Økologisk.no-gjesteblogger Birgitte Magnussen. 

Men skjønnhet kommer også innenfra, og uken frister med smaksprøver og salg av gode og sunne forfriskninger: Økologiske delikatesser fra Tjøme Kolonial, kaldpressede juicer og açaibowls fra The Juicery, økologisk telounge, workshop med raw food-kokk Trine Berge og næringsrike mellommåltider fra Happy Foods. Her kan du se hele programmet og booke tid for konsultasjoner og behandlinger. 

Allerede i forkant av landets første grønne skjønnhetsuke, ser Lene Jahren fremover: – Vi er alle små aktører med begrensede ressurser, men om responsen er god utelukker jeg ikke at vi kan videreutvikle konseptet og ta det med til andre byer. I så fall vil vi mest sannsynlig være avhengig av lokale støttespillere. Så om noen der ute mener at deres by er moden for en «Green Beauty Week» og har tilgang på egnede lokaler, er det bare å ta kontakt!

Anja stang portrett julie pike

Anja Stang er en erfaren skribent, konsulent og foredragsholder med sterkt engasjement for økologi, dyrevelferd og en livsstil som er like etisk som estetisk. Hun blogger om bærekraftig mote, grønn skjønnhet og naturlige nyvinninger innenfor familiesegmentet for Økologisk.no

Foto: Julie Pike