Gå til innholdet

Mer norsk lam i butikken

Nå finner du flere ferske lammeprodukter i utvalgte Rema-butikker, etter Nortura lanserte den nye serien Gilde Vinterlam. Lam passer utmerket til både vinter- og hverdagsmat.

Hva er Vinterlam?

Gilde Vinterlam er en produktserie av lam født i fjor vår og slaktet på nyåret. Disse lammene har hatt en lang og god beitesommer, og så levd et rolig liv på gården i månedene frem mot det nye året. Lammene var ikke store nok da de kom hjem fra utmarksbeite i høst, og har derfor fått lengre tid på å vokse.

Mange sauebønder har god tilgang på høy og surfôr og ønsker å bruke mye av dette i produksjonen sin, og dermed mindre kraftfôr. Lammene vil da vokse litt saktere og bli slakteklare på et senere tidspunkt. Dette gjør samtidig at forbruker får tilgang på mer ferskt lammekjøtt om vinteren. Serien Gilde Vinterlam inneholder produkter som lammekoteletter, indrefilet av lam, lammeskank og lammestek.

Lam = vintermat

Norsk lammekjøtt er en nasjonalskatt som stadig flere for øynene opp for – både i inn- og utland. Kjøttet egner seg like godt til hverdags som til fest, og passer godt sammen med både norske, sydeuropeiske og asiatiske krydder og smaker. Varmende lammeretter er deilig vintermat!