Gå til innholdet

Feilmerking av sellerirot

Mandag kveld ble det oppdaget en feilmerking av sellerirot. Hollandsk sellerirot hadde fått Nyt Norge-merket fordi pakkeriet hadde glemt å stille om emballasjemaskinen da de skulle pakke et restparti med importert sellerirot.

Her er svaret vi har fått fra Coop, på hva som har skjedd.

"Den 17. August 2017 har det skjedd en menneskelig svikt på pakkerommet hos oss. Det har blitt satt inn feil type etikett i printeren derfor er det beklageligvis blitt etikett med det norske flagget på, dette skulle ikke skjedd. Dette er den siste dagen vi pakket importselleri så dette kan kun gjelde noen få kasser da dette er pakket på slutten av dagen. Det hadde blitt gjort klart til at vi skulle begynne og pakke norsk selleri, derfor lå rullen med etiketter med det norske flagget på klart til bruk.

Vi beklager så meget at det har blitt satt inn feil type etikett slik at det norske flagget har kommet på ett hollandsk produkt. Merkingen av sellerien angående pakkedato og opprinnelsesland er korrekt.

Vi har nå nøye gått igjennom våre rutiner angående merking av våre varer som vi pakker til Coop Norge. Dette vil ikke gjenta seg, vi beklager på det sterkeste. Hilsen produktansvarlig i Coop Knut Erik Evensen.»

Vi har fått masse meldinger fra oppmerksomme forbrukere om feilmerkingen og er glade for at du og andre der ute er med og passer på når slikt skjer.