Gå til innholdet
  • Gresskarsuppe med kraftkar

Høstens deilige gresskarsuppe

Mange forbinder gresskar med nifse Halloween-ansikter, men man kan jo også lage deilig mat av den. Her er oppskriften for å lage en velsmakende gresskarsuppe!

Middager
Middels
1 time
Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

Gresskarsuppe med blåmuggost:
1 kg gresskar (som egner seg for matlagning, for eksempel Hokkaido, Butternut eller Muskatt)
1 hvitløksfedd
3 ½ dl H-melk
1 dl fløte
25 g smør
2 ss eplesidereddik
2 ss ferskpresset sitronsaft
Salt etter smak
Topping:
Kraftkar
Ristede gresskarkjerner

Slik gjør du det

1. Sett ovnen på 200°C.
 
2. Del gresskaret i to og ta ut kjernene med en skje. Disse kan du skylle godt og riste med litt salt i ovnen til de blir gyldne.
 
3. Skjær av skallet på gresskaret og del kjøttet i mellomstore biter. Legg de i en ildfast form, sammen med et skrelt hvitløksfedd, strø over litt salt og dekk med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og bak i 45-60 minutter, til bitene er helt møre.
 
4. Ta av aluminiumsfolien og legg i smøret. Sett inn formen i ovnen igjen og la den stå til smøret er smeltet og begynner å få farge.
 
5. Ta ut formen av ovnen og kjør bitene og smøret i en blender eller med stavmikser sammen med litt av melken til konsistensen er helt glatt. Spe med resten av melken og fløten til passe tykk, tilsett eventuelt litt mer melk ved behov.
 
6. Varm opp til kokepunktet under omrøring, og smak til med salt, eddik og sitronsaft.
 

Server 

Øs opp i dype tallerkener, smuldre litt Kraftkar over, og topp med noen ristede gresskarkjerner

Gresskar-innvendig-nyt-norge