Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarene er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

Lær hvordan du kan bruke norske tomater!

Lær hvordan du kan bruke norske tomater!

Skal det være Cherrytomat, Juanitatomat eller Axianytomat? Vi har tipsene du trenger for å sette den siste finishen på sommermaten!

Les mer
Syv sorter til jul(i)

Syv sorter til jul(i)

Korona og Sonata? Frida og Nobel? Nei - det er ikke julekaker vi snakker om.

Les mer
Sukkertøy-tomaten

Sukkertøy-tomaten

På Wiig gartneri og Miljøgartneriet på Jæren produseres hele 25% av alle de norske tomatene vi spiser i Norge. Den mest populære tomaten på Wiig er den søte Piccolo-tomaten.

Les mer
Utvikler jordbær for morgendagen

Utvikler jordbær for morgendagen

I Norge er vi utsatt for et uforutsigbart klima, og det kan by på utfordringer for jordbærdyrkinga her til lands. Heldigvis jobber en gjeng på Hamar målrettet for at den norske forbruker skal få bær tilpasset klimaet – og ganen.

Les mer
Ingen sommer uten norske jordbær

Ingen sommer uten norske jordbær

Norsk jordbær har hatt en god oppvekst. Det kjennes på smaken.

Les mer
Brokkolini – en supergrønnsak

Brokkolini – en supergrønnsak

På Gilhus gård, innerst ved Drammensfjorden, dyrkes supergrønnsaken brokkolini. Her holder grønnsaksbonde Ragne Helene Ravnsborg og familien på fire til og er én av to i landet som dyrker den rare brokkolikrysningen.

Les mer
Løken er supersunn!

Løken er supersunn!

Løken er rett og slett en helsebombe. Ikke rart vi spiser mer av den! Før spiste vi fire kilo hver i året. Gjett hvor mange kilo vi spiser nå!

Les mer