Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarene er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

Gulrota – vår mest brukte grønnsak

Gulrota – vår mest brukte grønnsak

Gulrota trives ekstra godt i vårt kjølige klima med lange soldager. Den liker ikke stress, da blir smaken bitter. I Norge er vi så å si selvforsynt med grønnsaken, og importen er veldig lav.

Les mer
På tide å ete bete!

På tide å ete bete!

Kaldt norsk klima er som skapt for å dyrke beter: De vokser sakte og plages i liten grad av skadedyr og insekter. Vi har spurt betebonde Roy Hasle om å dele noe av all den kunnskapen han har om beter. Det gjør han gjerne!

Les mer
(Nesten) alt om poteten!

(Nesten) alt om poteten!

Hvordan bør du lagre potet, egentlig? Og hvorfor bør du ikke spise grønne poteter?

Les mer
Norske epler er fantastiske!

Norske epler er fantastiske!

I norrøn mytologi har Idun ansvaret de livgivende og foryngende eplene som sikrer gudene evig ungdom. De må ha smakt fantastisk, og det gjør norske epler fremdeles. Visste du at eplet har sin egen dag i Norge?

Les mer
Saftig, mørt og mildt: Nam, nam, lam!

Saftig, mørt og mildt: Nam, nam, lam!

Norsk lammekjøtt er i verdensklasse. Hva er det som gjør norsk lam så godt? Og smaker vi egentlig forskjell på kjøtt fra lam og sau?

Les mer
NM i Honning 2018

NM i Honning 2018

Under Matstreif arrangerte Honningscentralen "NM i Honning" i samarbeid med Nyt Norge, Norges Birøkterlag og Oslos urbane birøkterlag og miljøorganisasjon BYBI.

Les mer
Coop gjør det enklere for deg å velge norsk

Coop gjør det enklere for deg å velge norsk

Tidenes tørreste sommer har skapt store utfordringer for norske bønder. Grønnsaksavlingene preges av avvikende størrelser, skjønnhetsfeil og tidlig modning. Nå tar Coop tak og innfører tidenes største Nyt Norge-kampanje i butikker over hele landet.

Les mer