Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarene er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

Norsk mat skaper arbeidsplasser

Norsk mat skaper arbeidsplasser

Pølsemaker Morten Johansen er bare én av nærmere femti tusen som jobber med produksjon av mat og drikke i norsk industri. Trygge arbeidsplasser over hele landet er en god grunn til å velge Nyt Norge.

Les mer
Ti kjerringråd: Potetmel til alt

Ti kjerringråd: Potetmel til alt

Potetmel er et naturlig stivelsesmiddel til bruk i matlaging, men ifølge gamle kjerringråd er potetmel også ypperlig mot alt fra tåfis og kviser til sår pomp.

Les mer
Norsk babymat? Lag den selv!

Norsk babymat? Lag den selv!

Det er ikke lett å finne norsk babymat i butikkene. Heldigvis er det ikke vanskelig å lage god babymat selv!

Les mer
Løken er supersunn!

Løken er supersunn!

Løken er både god og sunn. Den er høyt verdsatt som smaksetter i matlagingen, og den er blant våre sunneste grønnsaker. Studier viser nemlig at et høyt inntak av løk gir redusert forekomst av en rekke sykdommer. Den er rett og slett en helsebombe.

Les mer
Gulrota – vår mest brukte grønnsak

Gulrota – vår mest brukte grønnsak

Gulrota trives ekstra godt i vårt kjølige klima med lange soldager. Den liker ikke stress, da blir smaken bitter. I Norge er vi så å si selvforsynt med grønnsaken, og importen er veldig lav.

Les mer
4 smakfulle urter som styrker helsen

4 smakfulle urter som styrker helsen

Bruken av urter har vært utrolig viktig gjennom historien. Ikke rart, siden urter har nok aroma til å omvandle enhver middelmådig rett til en smaksopplevelse. I tillegg gjør smaken av urtene det lettere å redusere saltmengden.

Les mer
(Nesten) alt om poteten!

(Nesten) alt om poteten!

Hvordan bør du lagre potet, egentlig? Og hvorfor bør du ikke spise grønne poteter?

Les mer