Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarene er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

Norsk mat skaper arbeidsplasser

Norsk mat skaper arbeidsplasser

Pølsemaker Morten Johansen er bare én av nærmere femti tusen som jobber med produksjon av mat og drikke i norsk industri. Trygge arbeidsplasser over hele landet er en god grunn til å velge Nyt Norge.

Les mer
Norsk babymat? Lag den selv!

Norsk babymat? Lag den selv!

Det er ikke lett å finne norsk babymat i butikkene. Heldigvis er det ikke vanskelig å lage god babymat selv!

Les mer
Hodekål – en næringspakke

Hodekål – en næringspakke

Visste du at kålvekster har en familiehemmelighet? De inneholder noe helt eget som du har fryktelig godt av!

Les mer
(Nesten) alt om poteten!

(Nesten) alt om poteten!

Hvordan bør du lagre potet, egentlig? Og hvorfor bør du ikke spise grønne poteter?

Les mer
- Forbrukerne vil ha norsk matproduksjon!

- Forbrukerne vil ha norsk matproduksjon!

– Forbrukerne velger norsk fordi de vil ha et levende landbruk, norske arbeidsplasser og lys i husene, sier Matmerks direktør Nina Sundqvist.​ Nye tall viser at rekordmange forbrukere ser etter Nyt Norge-merket i butikken.

Les mer
Løken er supersunn!

Løken er supersunn!

Løken er rett og slett en helsebombe. Ikke rart vi spiser mer av den! Før spiste vi fire kilo hver i året. Gjett hvor mange kilo vi spiser nå!

Les mer
Gulrota – vår mest brukte grønnsak

Gulrota – vår mest brukte grønnsak

Gulrota trives ekstra godt i vårt kjølige klima med lange soldager. Den liker ikke stress, da blir smaken bitter. I Norge er vi så å si selvforsynt med grønnsaken, og importen er veldig lav.

Les mer