Gå til innholdet
Torrfisk lofoten fisk

Program

To dager med faglig påfyll, opplevelser og workshops.

6. mars: 

  • 0900 - 1130: Sightseeing, tur til Henningsvær
  • 1200 - 1300: Lunsj 
  • 1300 - 1420: Status for Beskyttede betegnelser (BB)/ Geografical Indications (GI) i Norden 
    • Velkommen, Nina Sundqvist, Managing director, Matmerk

    • Status og arbeidet med GI: Innlegg fra Sverige, Danmark, Finland og Norge

    • Behandling av GI søknader i EU: Maija Heinonen, Ministerial Adviser, Ministry of Agriculture and Forestry

  • 1420 - 1445: Pause

  • 1445 – 1600: Erfaringer, muligheter og utfordringer  - som produsent av produkter som har oppnådd en beskyttet betegnelse/Geographical Indication

    • Lammefjorden og Nye Samsø kartofler.

    • Wrångebäcksost 

    • Tørrfisk fra Lofoten 

  • ​1600 - 1620 Pause

  • 1620 - 1800: Mat og destinasjonsutvikling 

    • Matskatters betydning for utvikling av reiselivet, Emil Blauert, Founder and partner of NEAT 

    • Dagligvarehandelen om Geographical Indications og merking av mat, Magnus Nikkarinen, Head of Public Affairs, Swedish Food Retailers Federation

    • Mat som drivmiddel for destinasjonsutvikling, Svein-Erik Larsson, kokk, Saporibus AB

    • Pause

    • Turisme og handel, Marjo Särkkä-Tirkkonen, Senior Planning Officer, M.Sc. (Food Tech), Ruralia Institute, University of Helsinki

    • Mat og reiseliv i Norge, Audun Pettersen, Head of Sustainable Tourism & Food, Innovasjon Norge

 

  • 1900: Opplevelses-middag på Thon Hotel Svolvær, Destinasjonsutvikling i Lofoten v/Anne Karine Statle, Managing director, Lofotenmat 

7. mars: 

  • 0830 - 1130: Workshop og oppsummering
    • 4 konkrete forslag til hvordan reiselivet kan jobbe med GI. Alle deltar
    • Pause
    • Presentasjon av forslag fra workshop, oppsummering og veien videre

 

  • Lunch Thon hotel

  • Skreifiske (for de som ønsker). Vi kommer tilbake tidsnok til evt. å rekke 1830 flyet fra Svolvær.