Gå til innholdet

KSL-standarder

KSL-standarder består av sjekklister og veiledere, som skal brukes i egenrevisjon på gården. Den er bygd opp med utgangspunkt i lover og forskrifter og er et nyttig verktøy for gårdens drift.

Chilipølse, Jens Eide

Chilipølse fra Jens Eide er laget av svin og storfe fra Sørlandet, har god konsistens og er saftig og fin i i fargen. Etter tørking røykes pølsene, noe som er med på å gi chilipølsene en rik smak med en litt "hissig" undertone av chili.

Crème Brûlée, Ek Gårdspakkeri

Crème Brûlée lages av lokal melk fra Østfold, utvalgt vanilje som smakssetter og Spesialitet-godkjente egg fra egen gård. Eggene bidrar til å gi desserten dens karakteristiske farge og smak.

Edel-løk Kepa, Holm Gård

Edel-løk Kepa har en mild aroma og smak grunnet bevisst erfaringsbasert gjødslingsregime og nøye utvalgt jordart. Produktet er en ferskvare der skrellemetoden gir god holdbarhet og en saftig løk.

Capra, Aaland Gård

Capra er en hvit halvfast geitost med gråmuggskorpe. Den modnes minimum 8 uker før den selges. Den har et ekte og naturlig og håndverksmessig utseende . Smaken er mild og med særpreg av geit, og utvikler mer aroma ved lagring.

Myrdal kvit geitost

Myrdal kvit geitost er produsert på 100% geitemelk fra egen besetning å Tysnes i Hordaland. Geitosten er mild med en syrlig friskhet, og har en halvfast og behagelig konsistens.

Arbeidsutvalg KSL

Hel gårdskylling,Smaalenene

En saftig og smaksrik kylling med god fylde og struktur

Duga Byggkorn hele byggkorn

Eine Aurdal Stabbur, Bagn Pølsemakeri

Aurdal stabbur er en søtlig og mild kurv, laget etter tradisjonsrik oppskrift og metode for Kurv fra Valdres, Den er søtlig og mild med en rødlig kjerne. Hovedingrediens er storfekjøtt og smaken preges av pepper,nellik og einebær.

Eiker Holtefjell

Meget fast kittmodnet lagringsost med utgangspunkt i en fransk alpeost. Finnes i tre varianter; vanlig, vellagret og lagret i minimum12 måneder. Kraftig, aromatisk nøtteaktig smak der de forskjellige smakskomponentene kommer gradvis og gir en meget lang ettersmak. Nærmest oransje farge og hard konsistens.