Gå til innholdet
Jens Eide polser alle spesialitet

Sørlandets pølsemaker fikk hederspris under NM i Kjøttprodukter

Skrevet av Anne Mette Johnsen den 22.5.2014

- En bedrift som virkelig er en hjørnestein, der ansatte og eiere gløder av interesse, fagkunnskap, håndverk og kvalitet, Matmerks hederspris går til Jens Eide, sier Nina Sundqvist

Matmerk delte ut sin egen hederspris under NM i Kjøtt 2014. Formålet med prisen er å synliggjøre og verdsette kjøttbransjens produsenter og produkter. Prisen skal gå til en produsent som produserer i tråd med Matmerks visjon om å fremme mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon.

- Matmerk er stolte over å være en samarbeidspartner for NM i Kjøtt. Våre tre matmerker, NYT NORGE, Spesialitet og Beskyttet Betegnelse finnes på mange kjøttprodukter og vi har mange stolte merkebrukere fra kjøttbransjen, sier Nina Sundqvist.

Årets vinner av Matmerks hederspris er Jens Eide AS. De kan føre sin historie tilbake til 1946 og er en viktig bedrift på Sørlandet. Jens Eide ble grunnlagt i Lillesand sentrum, da med mottak av gårdsslakt området, og med egen slakting i bakgården. Mottak av slakt og slaktedyr la grunnlaget for helkjedefilosofien, noe som i dag er bærende for bedriften. I praksis betyr det et nært og tett samarbeid med bønder på Sørlandet. Slakting, skjæring og videreforedling foregår i eget anlegg.

Jens Eide ble godkjent som merkebruker hos Matmerk i 2010 og er i dag også godkjent for seks Spesialitet-produkter.

- Når de beste i bransjen møtes for å konkurrere, ja så ligger det mye prestisje bak produktene. Målet er jo at forbrukeren skal trykke disse norske kvalitetsproduktene til sitt hjerte gjennom gane og mage. Jens Eide er en utmerket representant for kvalitet og mangfold basert på norsk råvare, avslutter Sundqvist.