Gå til innholdet
Utlysning-Ingrid-Espelid-Hovigs-Matkulturpris-2016-Matmerk

Skarp konkurranse om å bli «Årets Lokalmatfyrtårn»

Skrevet av Anne Mette Johnsen den 29.6.2016

33 kandidater fra hele landet er foreslått som verdige tittelen: Årets fyrtårn for lokalmat. Det er nemlig tema for årets utgave av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. I 2016 deles Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ut for 23. gang.

Årets tema har vært: Fyrtårn for lokalmat og drikke - med vekt på formidling og kunnskapsdeling.

Og fagjuryen skulle rett og slett finne en kandidat verdig tittelen Årets lokalmatfyrtårn.

- Det var forbausende mange flotte og verdige kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016. Bak hvert prosjekt ligger mye kunnskap, hardt arbeid og sikkert også en god porsjon tålmodighet, sier styreleder Liv Gregersen Kongsten, og fortsetter; - Jeg er imponert over den store bredden, mangfoldet og ikke minst den unike interessen mange har bidratt med for å gjøre lokalmat tilgjengelig for folk flest.

Det var foreslått kandidater fra hele Norge, noe som viser at interessen for lokalmat er landsdekkende. Kandidatene hadde varierende bakgrunn og spenner over et stort, varierende og spennende arbeidsfelt. Fagjuryen skal nå velge ut 5 kandidater som går videre til finalen. Så kåres vinneren under Matmerks Fagdag Norsk Mat den 27. oktober. Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner.

Nominerte til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016

  1. Aina Bartmann, Bondens Marked/Oikos
  2. Anne Karine Statle, Lofotenmat
  3. Arve Serigstad, matkurs og kokebokforfatter
  4. Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri
  5. Bent Åge Rustaden, Tårnhuset i Kolbotn
  6. Berit Nordstrand, lege og forfatter/foredragsholder
  7. Bernt Bucher Johannesen, Hanen
  8. Bjørn Erik Vangen, Fosen Mat
  9. Daniel Skjeldam, Adm.dir i Hurtigruten
  10. Eivind Haalien, Norgesgruppen
  11. Elsa Rønnevig, forfatter og foredragsholder
  12. Espen Aronsen, Aron Mat
  13. Espen Holmboe Bang, Maemo i Oslo
  14. Gunnar Nagel Dahl, Matattachè i Hordaland
  15. Halvor Hansen, Halvors Tradisjonsfisk
  16. Heidi Bjerkan, Credo Restaurant i Trondheim
  17. Inge Johnsen, LianTunet og Lian Restaurant i Trondheim
  18. Inger Rosenfeldt, Den Blinde Ku
  19. Ingulf Galåen, Røros Mat og Galåvolden Gård
  20. Johnny Trasti, Trasti og Trine
  21. Kari Støfringsdal, husstellærer og matformidler
  22. Lars Erik Vesterdal, NordØst og tidligere Rica Nidelven
  23. Lars Sponheim, Fylkesmann i Hordaland og tidligere Landbruksminister
  24. Marius Egge, Egge Gård
  25. Mikael Forselius, Røros Hotell og Røros Mat
  26. Nils Noraker, Noraker Rakfisk
  27. Olav Lie Nilsen, Thorbjørnrud Hotell/Øvre Kjekshus Gård
  28. Per A. Borglund, Mat fra Norge
  29. Petter Wahl Sekne, Fra Bonden til Kokken
  30. Roar Svenning, Stokkøya
  31. Svein Jæger Hanssen, Meyergården i Mo i Rana
  32. Tom Victor Gausdal, Strand Restaurant i Bærum
  33. Vigdis Bolås, Oi Trøndersk Mat og Drikke