Gå til innholdet

Nominér kandidater til ny nordisk matpris

Skrevet av Matmerk/Norges Bondelag den 18.4.2017

Seks nordiske landbruksorganisasjoner, samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd), står bak prisen som også støttes av Nordisk Ministerråd. Bondelagsleder Lars Petter Bartnes er glad for det felles nordiske samarbeidet.

- Det er viktig med samarbeid på tvers av landegrensene for å fremme alle de gode råvarene som blir produsert i alle de nordiske landene. At vi som produserer disse supre råvarene er i førersetet er vi veldig fornøyd med, sier Bartnes.

Embla skal deles ut hvert annet år, og første gang blir i København 23. og 24.august 2017 i forbindelse med arrangementet «Better Food for More People» under Copenhagen Cooking.

Viktig fellesnordisk initiativ

Prisen setter fokus på råvarer, produksjonsmetoder og profesjonelle som er bakgrunnen for maten vi spiser. Prisen har blitt opprettet for å få delt viten og erfaringer fra alle de nordiske landene og er støttet av Nordisk Ministerråd.

- Det er en stor styrke for Embla, prisens identitet og dens formål, at den er styrt av organisasjoner, som representerer nordiske matvarer bredt. Målet er, at prisen blir like anerkjent som den nordiske litteraturpris, sier seniorrådgiver hos Nordisk Ministerråd Mads Frederik Fischer-Møller.

Syv forskjellige kategorier

Embla består av syv priser, hvor hvert av de nordiske landene selv sørger for å finne nominerte til hver kategori. Det er en nasjonal jury i hvert land, og i tillegg blir det en felles nordisk jury som hvem av de nominerte som skal vinne Embla-prisene.

Den norske juryen er på plass og består av Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, kokk Even Ramsvik (tidligere Ylajali, nå en del av kokkekollektivet Lava) og redaktør Anya Seeberg Liaaen i Matmagasinet Nord.

 

Kategoriene til Embla-prisen i 2017:

  • Årets madhåndverker
  • Årets råvareproducsnt
  • Årets storkjøkkenaktør
  • Årets matkommunikatør
  • Årets matdestinasjon
  • Årets mat-iverksetter
  • Årets mat til barn og unge

 

Du kan foreslå kandidater til Embla

Forslagene kan sendes inn fra 14. mars til 17. april 2017.

Les mer og foreslå dine kandidater her