Gå til innholdet
Program Fagdag norsk mat 2019[1]

Matnasjonen Norge - hver dag eller bare til fest?

Skrevet av Mads Opsahl den 11.12.2019

Onsdag 13. november går årets "Fagdag norsk mat og drikke" av stabelen. I år samarbeider vi med Landbruks- og matdepartementet og temaet er "Matnasjonen Norge - hver dag eller bare til fest?" Arrangementet finner sted på Vulkan Arena i Oslo.

Matnasjonen Norge er etablert som en politisk ramme for næringsutvikling og verdiskaping med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. De tre matministrene – landbruks- og matministeren, eldre og folkehelseministeren og fiskeriministeren har særskilt eierskap til saken og dette er gir Matnasjonen Norge en tydelig og god forankring. Regjeringen har samlet seg om følgende visjon: "I 2030 er mat en kilde til matglede, stolthet og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge.  Norge er internasjonalt kjent for en spennende matkultur, sin store sjømateksport og mat- og drikkeopplevelser med norske råvarer i verdensklasse."

Men hva betyr dette for norske matprodusenter, den norske bonden og reiselivet i Norge? Hva betyr dette for maten vi spiser hver dag og for festmåltidene som vi elsker?

Dette vil du få svar på under "Fagdag norsk mat og drikke". Vi har samlet hele Mat-Norge, fra bonden via fjord og sjø, lokalmatprodusenten, reiselivet, matindustrien til forvaltning og de som bestemmer både politisk og strategisk i hele næringa. Dette blir en spennede dag for alle i Matnasjonen Norge!

 

Program "Fagdag norsk mat og drikke"

DEL 1

12.30 Enkel lunsj og registrering

13.30 Nina Sundqvist (adm. direktør i Matmerk) ønsker velkommen

13.35 Landbruks- og matminister Olaug Bollestad snakker om departementets visjon og ønsker for Matnasjonen Norge

13.55 Statssekretær/politisk rådgiver fra Fiskeridepartementet

14.10 «Hva er din virksomhet/organisasjons viktigste bidrag til Matnasjonen Norge?»

  • Geir Inge Stokke – Coop Norge SA
  • Anne Marit Panengstuen, Nortura SA
  • Bjørn Gimming, Norges Bondelag
  • Runar Hollevik, NorgesGruppen ASA
  • Gunnar Hovland, Tine SA
  • Kjersti Hoff, Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  • Trond Bentestuen, Rema 1000 Norge AS

14.35 «For å bli en internasjonalt anerkjent matnasjon i 2030 - hva begynner vi med først?»

Samtale ledet av landbruks- og matminister Bollestad med Geir Inge Stokke, Anne Marit Panengstuen, Bjørn Gimming, Runar Hollevik, Gunnar Hovland, Kjersti Hoff og Trond Bentestuen

 

15.00 Pause

 

DEL 2

15.30 Utdeling av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2019

15.45 Inger Solberg, Innovasjon Norge

15.55 Kristin Pettersen, Sjømatrådet

16.10 Nina Sundqvist, stiftelsen Matmerk

16.20 Erlend Fuglum, Bryggeri og drikkevareforeningen

16.30 Arne Sørvig, Bocuse D’or Norge

16.40 Eidis Biehler, Saveurs de Norvège

16.50 Gunnar Waagen, Tingvollost og Jørn Hafslund, Ostegården

17.15 Utdeling av Spesialitet-merket

17.30 Mingling; fingermat & drikke

18.30 Slutt