Gå til innholdet
Julegavetips-Spesialitet-produkter-MM-06576

Kjempebyks i kjennskapen til Spesialitet!

Julegaven kom tidlig for merkeordningen Spesialitet! Forbrukerkjennskapen gjorde et byks, og er opp 9,2 % fra i fjor. En tredjedel av de matinteresserte kjenner nå til merkeordningen.

- Dette gjør meg både glad og stolt, sier Marit Strand,  Fagsjef for lokalmat i stiftelsen Matmerk. - Vi er glade fordi at Spesialitet synliggjør noen av de beste lokale mat og drikkeprodusentene i Norge. Og stolte fordi forbrukerne nå får øynene opp for alle de fantastiske produktene som er inne i merkeordningen.

- Målrettet arbeid gjennom ulike kommunikasjonstiltak og drahjelpen fra noen av landets beste mat- og drikkeprodusenter gir resultater. Det er en fantastisk gjeng å jobbe med. Dette er virkelig folk som strekker seg til det ytterset for at den matinteresserte forbrukeren skal få lokalmat og drikke i særklasse. Og det får de når de velger produkter med Spesialitet på pakken, sier Strand.

Økt kjennskap

Spesialitet kjennskap 2019

Spesialitet er det offisielle merket for utvalgt lokalmat- og drikke. Merkeordningen har det matinteresserte publikum som målgruppe. Kjennskapen til ordningen har økt jevnt og trutt de siste årene, men de siste to årene har den skutt fart, både i kjernemålgruppen matinteresserte og i befolkningen generelt. En tredjedel av de matinteresserte sier de kjenner merket, og det er en økning på 9,2 prosent fra i fjor.

Det viser den årlige Brandtrackeren som Mediacom utfører for Matmerk hvert år i oktober.

Flere kjøper lokalmat og flere vil betale for den

lokalmat betalingsvilje 2019

Salget av lokalmat og drikke i butikk økte i fjor, og det selges nå for fem milliarder i dagligvare og for seks i storhusholdningsmarkedet.

Årets undersøkelse fra Matmerk viser at andelen som sier de er villige til å betale noe mer for lokalmat også øker. Syv av ti sier de gjerne betaler litt mer. Det er den høyeste betalingsvilligheten Matmerk har målt siden målingene startet i 2011.

 

Kjøp en Spesialitet til jul

Lega-MM-05867

- Her er det mange positive trender på en gang, det lover godt for norsk lokalmat- og drikke. Å komme gjennom nåløyet til fagjuryen for å få tildelt Spesialitet, er særdeles vanskelig.

- Så vi kan garantere deg at velger du lokalmat som bærer Spesialitet, gjør du et strålende kvalitetsvalg som også er glimrende julegaver å gi til dem som har alt, avslutter Strand.

 


Tallene er fra Brandtracker 2019, gjennomført for Matmerk av Norstat/Mediacom i oktober 2019. Basert på representative utvalg og er gjennomført som web-baserte spørsmål.