Gå til innholdet
inn-paa-tunet-skjeltorp-arbeidstrening01-1
Emil er en av deltakerne på Skjeltorp Gård. - Det er trivelig å være her, forteller han.

Trygghet og struktur er nøkkelen til suksess

Skrevet av Inger Eide Nordseth den 8.5.2018

- Her skal de få trygghet til å komme videre uansett hva de har i bagasjen, sier Mette Skjeltorp. Inn på tunet tilbudet på Skjeltorp Gård er en stor suksess i følge NAV Østfold.

inn-paa-tunet-skjeltorp-arbeidstrening01-2
Jan og Mette Skjeltorp forteller at samarbeidet med Deltagruppen er viktig. - Vi har et godt samarbeid med Svein Erik Andreassen som er leder der.

I følge statistikken (2013) kom seks av ti ut i aktiv løsning som har vært på Skjeltorp gård.
NAV Østfold har 50 tiltaksplasser med Grønt arbeid, som er tilpasset de med utfordringer innen rus og psykisk helse. 10 av plassene er på Skjeltorp gård, og det er tiltaksbedriften Deltagruppen som har hovedansvaret for opplegget.
Skjeltorp Gård har hele tiden vært i tråd med hva NAV har ønsket av Grønt Arbeid tiltak.

Samarbeid og trygghet
De har hatt besøk av Siv Jensen, Anniken Huitfelt og en rekke andre politikere. De har stadige oppslag i media og Kenneth Slettbakk sto fram i Sarpsborg Arbeiderblad og fortalte historien om at han hadde søkt på 1000 jobber og fikk endelig jobb etter å ha vært på Skjeltorp gård.
- Hva tror dere er nøkkelen til suksessen med tilbudet?
Mette tror samarbeidet med Deltagruppen er av stor betydning.
- Vi har et godt samarbeid med Svein Erik Andreassen som er leder der. Han har den praktiske kontakten med NAV, presenterer gården for brukerne, han setter sammen brukere i riktige grupper og lager en plan på veien videre. i tillegg forteller hun at de som vertskap søker å se brukerne og skape en trygghet.
- Det gjelder å se brukerne uansett hva de har i bagasjen, vi er ikke her for å dømme, forteller Mette Skjeltorp.
inn-paa-tunet-skjeltorp-arbeidstrening-sosialt samvaer-1
Vi prater , jobber og spiser sammen. Det er veldig sosialt og jeg får kommet meg ut og gjort noe i løpet av dagen, sier Emil.
Får gjort noe
Emil er en av brukerne her. Han får mye ut av dagen.
- Her får vi mye aktivitet og arbeidstrening, vi får være sammen med andre. Vi prater , jobber og spiser sammen. Det er veldig sosialt og jeg får kommet meg ut og gjort noe i løpet av dagen. Det er trivelig å være her, forteller Emil.
- Hvorfor er dette arbeidet så viktig? Spør vi Mette Skjeltorp.
- Det gjør en forskjell, det betyr mye for den enkelte person som kommer innom her. Det er viktig å gi de en bedre livskvalitet og finne målene sine. På den måten kan de komme videre ut i jobb og få økt livskvalitet. Det gir oss veldig mye tilbake, sier Mette Skjeltorp.

Se hva Jeanette sier om Skjeltorp gård