Gå til innholdet

Søndre Vettre gård

Søndre Vettre gård i Asker tilbyr fritidsklubb og sommerleir til unge med nedsatt funksjonsevne. Målet er å skape vennskap, minner og glede gjennom musikk, gårdsliv og friluftsliv.

Søndre Vettre gård ligger idyllisk til på Vettre i Asker, kun et steinkast fra Oslofjorden og med åker og eng omkring seg.

 

Annenhver mandag arrangeres fritidsklubben ”Kule kråker” på gården, med aktiviteter som spill, tegning, dans, musikk og fint sosialt samvær. I tillegg arrangeres temakvelder som juleverksted, Halloweenfest, nyttårsfest, kinokveld i låven og uteaktiviteter både sommer og vinter.

Én uke om sommeren arrangerer gården ”Sommergården” - et sommerferietilbud med fokus på musikk, friluftsliv og gårdsliv. I løpet av uken får brukerne være med på stell av dyrene, lage mat, bli med i grønnsaksåkeren, på båttur og turer i nærområdet. Den siste dagen er det forestilling hvor deltakerne får vise frem det de har jobbet med av musikk i løpet av uken.

Gjennom tilpassede oppgaver på gården får deltakerne oppleve mestring, trivsel og utvikling.

Fra høsten vil gården også tilby tjenester til psykisk syke og andre med behov. Opplegget vil bestå av en kombinasjon av musikk, gårdsarbeid, dyrestell, kafédrift og friluftsliv. Målsetningen er å gi brukerne et springbrett til å komme seg videre i livet.