Gå til innholdet

Skjerven godkjent som Inn på tunet gård

Skrevet av Inger Eide Nordseth den 28.10.2014

- Det er fantastisk å være tilbake hit, og det er en egenverdi å ha dyr i behandlingstilbudet. Dere leverer god kvalitet på tilbudet, noe denne godkjenningsordningen beviser, sa Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, da hun delte ut diplomet til eierne av Skjerven Gård.

Mat – og landbruksminister Sylvi Listhaug tildelte i dag diplomet til Tori og Jon Ivar Bakke på Skjerven gård i Maridalen. Den ligger idyllisk til ved Maridalsvannet.  Det er den første gården i Oslo som blir godkjent som Inn på tunet gård. De driver demenstilbud for seks voksne. 

Allerede i 2009 var Sylvi Listhaug på besøk der første gang, da de startet med tilbudene sine for første gang, da var Listhaug byråd. Prosjektet startet som et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon Oslo, Skjerven gård og Fylkesmannens landbruksavdeling.
Landbruksministeren ble tatt godt i mot med ”Skaukaffe”, og gammeldagse sveler med syltetøy og rømme. Hun syntes serveringen smakte fortreffelig og fikk med seg niste på omvisningen .

Vi er stolte
Tori Bakke ved Skjerven gård sørget for at alle fikk påfyll på kaffen og rikelig med svele.
- Vi er stolte over å komme i mål og bli godkjent som Inn på tunet gård, og det er veldig stas å være den første i Oslo som blir godkjent, forteller Tori Bakke.
- Vi har fått mye oppmerksomhet rundt dette tilbudet de siste årene og nå håper vi at flere gårder i området kan få skapt slike tilbud, understreker Bakke. Hun utdanner seg for tiden som helsefagarbeider og har praksis på skjermet avdeling. Hun kan derfor ta med seg erfaringene inn i begge roller.
- Tilbudet har vært svært populært for brukerne og ikke minst for de pårørende.

Inn på tunet- Møtested mellom landbruk og helse
Det kan også Anita Ellefsen i Kirkens Bymisjon understreke.
- Vi har erfart at Inn på Tunet er et  godt møtested der landbruk møter helse.
Det er veldig viktig å gi gode dager til en person med demens, naturlige aktiviteter som disse gir, er svært viktig.  Tilbudet er svært populært og etterspurt og hører hjemme i et bredt reportoar av tilbud. Disse tilbyderen har dessuten har stort fokus på etterarbeid underveis og har dermed greid å få til det tilbudet de har i dag.

Fornøyde brukere
Knut Aleksander Brånen er en av brukerne og viser Sylvi stolt rundt og får henne både til å mate hesten og hunden.
Jon Bratfos synes også det er fint å komme til Skjerven.
- Vi starter med frokost, så går vi en lang tur på tre kilometer til et sted som heter Benken, der tar jeg en sigar og en pastill før vi går tilbake. Så venter det litt arbeidsoppgaver og middag. Du skjønner dette er en god avlasting for kona mi, sier han og smiler. 
- Ja, dette er et bra tilbud, det er trygg og godt for oss pårørende, understreker Inger Johanne Bratfos.

Se også NRK Østlandssendingen
 
Inn-paa-tunet-listhaug-braanen Inn-paa-tunet-listhaug-jon-ivar bakke-skjerven
Hesten er veldig glad i gulrøtter, her er det bare å fôre han, oppfordret Knut Aleksander Brånen.                    
Her gjør vi ingen kunstige aktiviteter, kun riktige arbeidsoppgaver forklarer Jon Ivar Bakke til Sylvia Listhaug