Gå til innholdet
Anja med sauer_liggende
"Her på Widding fikk jeg endelig en følelse av mestring", forteller Anja Elen Sørensen.

Savner Inn på Tunet

Skrevet av Eli Strand den 18.9.2020

Mai-Tove Widding skulle gjerne ha hatt unge mennesker på arbeidstrening eller skoleungdom på Widding Gård. Men foreløpig må hun vente på at kommunen andre etater får bedre råd, sånn at flere kan få oppleve å jobbe på den vakre gården i Tromsdalen.

Widding Gård er drevet av Mai-Tove Widding.

Widding Gård er drevet av Mai-Tove Widding.

Det er full gårdsdrift på Widding Gård, med både høner, sauer, kyr og litt grønnsaksdyrking. Likevel savner hun tida da det var ungdom på gården.

-Det er veldig synd at kommunen har sagt opp avtalen vi hadde. Mange opplever at det er altfor mye teori i den ordinære skolen og trenger å få brukt kreftene sine på mer praktisk arbeid. På en gård får disse elevene endelig føle mestring, noe som motiverer dem til å ta utdanning. Dette er jo en vinn-vinn situasjon for alle, mener Mai-Tove.

Tilbake på Widding Gård

-Det mest fantastiske med IPT er at du kan dele alle disse fantastiske øyeblikkene med ungdommene. Her får de være med på livets start og se og oppleve at både lam og kalver kommer til verden, sier Mai-Tove.

En som virkelig satte pris på dette var Anja Elen Sørensen, som kunne være i fjøset hele natten for å være med på lammingen.

-Dyrene og arbeidet på gården var med på å gi meg en ny retning i livet og har vært helt avgjørende for at jeg nå er godt i gang med utdanningen min som helsearbeider. Det var også Mai-Tove som hjalp meg med å oppfylle min aller største drøm, nemlig å ta sertifikatet og lære meg å kjøre bil, sier Anja.

-Jeg kan takke Mai-Tove for at jeg endelig har fått tatt lappen, og i dag kan kjøre bil. Uten treningen med henne hadde det aldri gått. Her på gården fikk jeg endelig en følelse av mestring og har derfor klart å skape meg en fremtid, sier Anja.

Da Anja kom til gården for første gang hadde hun det ikke godt med hverken seg selv eller andre mennesker. Hun gikk ikke så godt sammen med andre og var på et dårlig sted i livet. Sakte, men sikkert fikk hun det bedre og det var spesielt med dyrene at hun fant roen.

 

Widding Gård:

Gård i Tromsdalen drevet av Mai-Tove Widding og Tor Gunnar Eliassen. Har 2000 høner og driver i tillegg med sauer, kyr og litt grønnsaksdyrking.

Gården har vært drevet med Inn på Tunet siden 2013 og har i flere året hatt skoleungdommer på gården. Har også hatt unge mennesker på arbeidstrening (grønt arbeid)

 

Inn på Tunet

  • Inn på tunet er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk.
  • Godkjente gårder tilbyr aktiviteter som gir meningsfylt arbeid, mestring, utvikling og trivsel.
  • De viktigste brukerne av tilbud fra Inn på tunet er: Barn- og unge, mennesker med rusproblemer, funksjonshemmede og eldre.
  • Aktivitetene i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der. Det er i dag godkjente Inn på tunet-gårdsbruk over hele Norge.
  • Målet er å både øke antall brukere og antall tilbydere for å forebygge og rehabilitere.
  • Kjøpere av denne tjenesten er NAV og ulike kommunale bestillere.
  • Matmerk, godkjenner gården som Inn på tunet