Gå til innholdet
inn-paa-tunet-skjeltorp-arbeidstrening-jeanette-1
- Her får jeg utfordret meg på mange plan. Hesten Admiral tar et godt holdegrep om Jeanette og vil nødig slippe henne

Jeanette får utfordret seg selv på mange plan

Skrevet av Inger Eide Nordseth den 2.5.2018

- Her får jeg utfordret meg selv på nye områder, i tillegg kan du komme på jobb selv om du har en dårlig dag. De er veldig flink til å tilrettelegge for hver enkelt, sier Jeanette.

Hun er med i Grønt arbeid ved Skjeltorp gård i Østfold. NAV Østfold har 50 tiltaksplasser med Grønt arbeid, som er tilpasset de med utfordringer inne rus og psykisk helse. 10 av plassene er på Skjeltorp gård, og det er tiltaksbedriften Deltagruppen som har ansvaret for opplegget.

Utfordrende
Jeanette kom i mai i fjor og stortrives.
Her får hun og de andre brukerne utfordret seg selv på mange plan. De driver med grønnsakproduksjon og det er derfor mange arbeidsposter og utfordringene står i kø i løpet av dagen.
- Jeg starter dagen med å være i stallen med hestene. Det var en ny utfordring for meg å jobbe med hester og få til tryggheten og samspillet med hesten. Det er veldig interessant å utfordre seg selv på nye områder og andre plan.
Hun fremhever kollegene sine, de som eier gården og Deltagruppen.
- De lager et bra arbeidsmiljø for oss her, de tilrettelegger for hver enkelt og gjør det behagelig å deilig å komme på jobb, sier Jeanette.
 

Kan le på jobb
Etter å ha stelt og tatt ute hestene, så har Jeanette oppgaver i Drivhuset. Senere i sesongen rommer det fristende tomater og nå er det tid for å vaske drivhuset så det blir rent og pent. Jan Skjeltorp finner fram høytrykkspyler og praten går lett mellom de to.  Det samme gjør det når de står sammen med potetsortering inne på låven.
Det er gjerne latter involvert når de samarbeider.
- Hva tar du med deg etter en dag på Skjeltorp?

- Jeg blir god og sliten, får god matlyst og så tenker jeg at vi ler mye her.
Det er så deilig å tenke på at jeg ler mye på jobb. Da får du lyst til å komme tilbake,  forteller Jeanette.

Vil ta med seg pågangsmotet
Hun tror hun vil ta med seg mye fra Skjeltorp etter at hun er ferdig der. For målet er å få brukerne til å ta mer skolegang, eller få de ut i jobb.
Åtte av ti kommer ut i aktivitet etter å ha vært på Skjeltorp. Struktur og samarbeid fremheves som suksessfaktorer.

- Hva vil du ta med deg herfra?, er det noe du kan bruke framover ?
- Det må være den humoristiske delen, og at det er lov å feile. Det er fint å ta med seg den motivasjonsevnen og pågangsmotet de har her. Det vil jeg ta med meg, avslutter Jeanette.

Trygghet er nøkkelen til suksess, Les mer om Skjeltorp gård

 
inn-paa-tunet-skjeltorp-arbeidstrening-jeanette-2