Gå til innholdet

Grindaheim

På Grindaheim på Dokka får tenåringsjenter med utfordringer oppleve utvikling, trivsel og mestring gjennom samvær med hester, matlagning, gode samtaler og kreativt arbeid.

Grindaheim ligger naturskjønt til på Dokka i Nordre land, ca. 40 minutter fra Gjøvik med bil. Gården tilbyr aktiviteter for alle sesonger og for mennesker i alle aldre, med hovedvekt på barn og unge i alderen 2-27 år og tenåringsjenter og kvinner i spesielle situasjoner.

Grindaheim drives av tyske Corina Merkel, som er utdannet psykoterapeut med fordypning i samtaleterapi. Corina mener nøkkelen for et fullverdig liv er at sjel, kropp og sinn er i balanse. Derfor skal Grindaheim være et sted der man kan være seg selv og få utløp for ideer og kreativitet.

Grindaheim har ti hester av ulike raser som er en viktig del av tilbudet på gården. Å ta vare på og kommunisere med hestene, ri, gå tur med hestene og rengjøre stallen bidrar til selvstendighet og bygger selvtillit.

På gården finnes også en økologisk hage med drivhus, og det er fokus på å lage sunn mat og jobbe med det daglige kostholdet fra et helhetlig perspektiv.

Brukerne får utløp for sin kreative side gjennom silkemaling, glassmaling, tegning, maling og arbeid med keramikk og treverk.