Gå til innholdet
inn-paa-tunet-kurs-oslo-nye tilbydere-2
ØNSKER INFORMASJON FØR KSL-SERTIFISERING: F.v Vivi Sponheim og helt til høyre ser vi Marte Bjørnødegård.

Engasjerte kursdeltakere

Skrevet av Inger Eide Nordseth den 15.3.2018

- Engasjementet hos kursdeltakerne er veldig bra, sier kursleder Linn Thorud, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving. Hun har åtte kursdeltakere som vil starte med Inn-på tunet tilbud.

inn-paa-tunet-kurs-oslo-nye tilbydere-1
KURSLEDER: Linn Thorud, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving.
Deltakerne kom fra Telemark, Buskerud, Hedmark og Akershus. De er samlet i Oslo. På to dager skal de kunne ta i bruk kvalitetssystemet for Inn på tunet, slik at du som Inn på tunet-tilbyder kan møte kjøpers ønsker og krav. Målet er at både tilbyder, kjøper og bruker skal være sikre på at kvalitet og trygghet på gården er i varetatt på best mulig måte i tilbudet.
inn-paa-tunet-kurs-oslo-nye tilbydere-3
EN PASSENDE STOR GRUPPE: Åtte er en passende stor gruppe på kurs i følge kursleder.
Krevende vei, men oppnåelig
For mange er kvalitetssystemet  helt nytt.
- Det er en ganske krevende vei fram mot godkjenning, det er mange ting som skal på plass, men det er ikke uoverkommelig, sier Linn Thorud.
Selv synes hun det er inspirerende å treffe så mange engasjerte folk på kurs. Hun brenner for HMS og sikkerhet på gården.

- De har et tilbud som betyr utrolig mye for andre. Derfor er det ekstra viktig å ta opp dette med sikkerhet på gården. Det er for eksempel viktig å ha en plan B i forhold til beredskap om noe skal skje. Blir du syk, så kan det være vanskelig å si at brukerne ikke kan komme på gården, forteller Thorud.
Møter mange på nytt
Hun vet ikke hvor mange prosent som realiserer tilbudet etter kurs.
- Jeg har imidlertid inntrykk av at jeg treffer igjen mange av dem på inn på tunet arrangementer i etterkant. Da er det morsomt å høre at de er i gang, og noen har kanskje endret på planene eller startet flere tilbud, forteller Thorud.

Vi tok en prat med to av deltakerne på kurset. Det er Marte Bjørnødegård (35) fra Valdres. Hun er utdannet vernepleier og de er i ferd med å sette opp driftsbygning med stall og verksted. I tillegg skal de lage ny ridebane. Der skal de satse på tilrettelagt ridning for mennesker med psykisk utviklingshemming, og et tilbud innenfor rusomsorg og psykatri.
- Her har vi gått gjennom revisjon og dette vil jeg ta i bruk for å planlegge tilbudet videre, forteller Marte.

- Gir en praktisk veiledning
Vivi Sponland (42) kommer fra Gol. Hun er utdannet spesialpedagog og jobber med å utvikle gården som en alternativ skolearena. Hun er jobber som spesialpedagog og
har en bachelor i friluftsliv og opplevelsesturisme fra Canada.
 Hun er hun vant til å håndtere elever med spesielle behov.
- Dette kurset gir meg praktisk veiledning for å komme i gang med Inn på tunet sertifiseringen. Her får jeg en oversikt over alt for å komme i gang.
Hun har en tanke om å komme i gang i løpet av dette året her.
- Vi får se hva som trengs å gjøres, sier Sponland.
inn-paa-tunet-kurs-oslo-nye tilbydere-4
KURS ER MØTEPLASS: Slike kurs er en fin måte å bygge opp et nettverk og relasjoner til andre IPT-brukere, sier kursleder Linn Thorud

Viktig å bygge opp gradvis
- Det kan være slik at i noen tilfeller kan det være vanskelig å få solgt tilbudene, hvilken kommentar har kursleder til det?

- Ikke  annet enn at det er viktig å starte i det små for å bygge opp tilbudet gradvis. Det er noen som har  gjort store investeringer i form av å bygge hus o.l før de har fått avtaler om brukere. Det er skummelt. Vi ønsker kjøpergruppa velkommen på kurset også og har tidligere hatt med deltakere fra både NAV og kommunen. Dette gir grunnlag for fine diskusjoner og avklaringer tilbyder og kjøper i mellom. Denne gangen var det ingen fra kjøpersiden med, avslutter Linn Thorud .