Gå til innholdet
inn paa tunet_revisjon_grindland.IMG_6218
TILBYR TJENESTER I BARNEVERNSTJENESTEN: Renate og Rolf Grindland i Fredrikstad.

- En revisjon er en Kvalitetssikring av tilbudet vårt

Skrevet av Inger Eide Nordseth den 26.2.2018

- Det er en sikkerhet både for oss og for kjøper å gå gjennom en revisjon, sier Renate Grindland ved Storemyr Gård i Fredrikstad.

inn-paa-tunet--grindland-brukerhus_img_6378
EGET BRUKERHUS: De tilbyr eget hus til brukerne. Der får de ansvar for å holde alt i orden.

I dag har hun og mannen Rolf Grindland besøk av KSL-revisor Anne Grete Stabekk. Hun gjennomfører ca. 150 revisjoner pr. år.
- De ble godkjent i februar 2016. I dag går vi gjennom rapporten som ble skrevet da og i dag skal vi se spesielt på det som går på helse, miljø og sikkerhet og se på hvordan det er ute, forteller Stabekk.

Fra fengselsdør til høner
Renate Grindland er utdannet fengselsbetjent og barnevernspedagog. Etter mange år som fengselsbetjent og senere jobb i barnevernet har hun åpnet gården for alle barnevernstjenester i landet.
- Jeg pleier å si at jeg produserer lykkelige familier. Her har jeg i hovedsak tilbud for barnefamilier som trenger ekstra støtte i en sårbar periode. De kan være familier eller alenemødre.
Hun forteller at hun får kontakt med klientene eller brukerne på  en helt annen måte.  Fra å sitte på et kontor og skape en kontakt til at hun nå kan oppnå dialog ved hjelp av dyra på gården.
- Jeg startet med å lukke og åpne fengselsdører og nå skaper jeg samtaler ved hjelp av en høne. Praten går lettere når det er dyr involvert i samtalen, sier Renate.

 

inn_paa_tunet_grindland_dyr_hester
DYR ER EN DEL AV TILBUDET: Hestene er sentral i tilbudet, men det er også andre dyr som gris, marsvin og høner.

Viktig at alt er på plass
Revisor Anne Grete Stabekk leder samtalen inn på beredskapsplan og omgivelser og konkludere med at de har fått gode tilbakemeldinger i forrige rapport.
Hun kommer inn på brannforebygging og det elektriske. Alt må være i orden med hensyn til brukerne av tilbudet.  Hun kommer inn på risikovurderinger og forslag til hva som skal inngå i en vernerunde. Videre må førstehjelp og HMS planer være på plass.
- Det er også slik at tilbydere må gjøre risikovurderinger på gården. Er det en aktivitet som kan føre til risiko for brukerne? Spør Anne Grete Stabekk.
 

Går runden ute
Etter en gjennomgang av dokumentasjons inne går revisor en runde sammen med IPT- tilbyderne og ser på omgivelsene og hvordan HMS løses ute i praksis.
Hønsehuset vurderes, oppstalling av grisen og hestene. Støvmasken er på plass i stallen.
- Her har dere fine hestebokser, det eneste jeg har å si her, er at det mangler et brannslukningsapparat, sier revisoren.
Hovedhuset der brukerne bor og steller seg selv tas nærmere i øyensyn.
- Her har dere et koselig oppholdssted etter behovet til bruker, alt som kreves av rom og tilbehør, sier Stabekk.
Konklusjonen er at IPT tilbyderne har alt på plass når det gjelder uteområder.
- Jeg synes dere har godt system, orden og ryddighet på gården. Jeg har fått et greit inntrykk av tilbudet. Det eneste jeg har å tilføye er at dere gjør noen forbedringer med dokumentasjonsarbeidet.