Gå til innholdet
Aarholt 2012  DSC7449 844 ny

Verktøy og tips for deg som er godkjent som Inn på tunet-gård

Som Inn på tunet-gård er du en del av et viktig, nasjonalt nettverk som skaper gode opplevelser for mennesker i nærmiljøet – for barn og unge, mennesker med rusproblemer, funksjonshemmede og eldre. Her finner du litt om søknadsprosessen og verktøy du trenger for å komme i gang.

Er du godkjent som Inn på tunet-gård?

Da er det viktig at du legger inn en god beskrivelse av gården og tilbudet i KSL-databasen. Det er det du legger inn der som hentes opp og vises på gårdsoversikten på vår nettside

Da har du tilgang på informasjonsmateriell og andre verktøy gjennom påloggingen til  KSL (Kvalitetssystemet i landbruket).  KSL-databasen og området "Din egen gard" har et eget menypunkt til venstre for Inn på tunet-gårder. Der ligger det informasjonsmateriell, logoer og andre nyttige verktøy du kan bruke.

Vi har også laget en oversikt over kontaktpersonene i hos Fylkesmannen og de ulike nettverkene for Inn på tunet-gårdsbruk. Gå inn på Fylkessiden og ta gjerne kontakt med fylkene.

Har du andre spørsmål, eller vil gi oss tilbakemelding hører vi gjerne fra deg. Kontakt oss på post@matmerk.no eller ring 24 14 83 00.

Slik gjør du for å bli Inn på tunet-gård:

Det er enkelt å søke om godkjenning, og Matmerk bistår deg gjerne i prosessen. Les gjennom veilederen du finner under "nyttige dokumenter" for å få en komplett oversikt over prosessen. Her er fremgangsmåten i kortform:
  • Ta kontakt med Matmerk: tlf 24 14 83 00 eller e-post – ipt@matmerk.no.
  • Vi tar en første samtale og gir deg informasjon om hva som kreves og om det du har tenkt er innenfor det Inn på tunet skal gjøre.
  • Du gjennomfører en internkontroll, ved hjelp av en sjekkliste og en veileder du finner når du logger deg inn.
  • Matmerk sender en KSL-revisor for å gjennomføre godkjenningsrevisjonen. Revisor leverer rapport til Matmerk og til deg. Er revisjonsrapporten ”blank” (d.v.s. ingen avvik), godkjenner Matmerk deg som ”IPT-tilbyder”. Dermed er godkjenningen gjennomført og du kan bruke IPT-logoen og selge/markedsføres dine tjenester som IPT-tjenester.

 

 

Inn-paa-tunet-nytttige-dokumenter

Nyttige dokumenter

Her finner du de dokumentene du trenger som Inn på tunet-tilbyder for å markedsføre det gården din tilbyr.   

samtale inn pa tunet

Kurs

Her finner du en oversikt over ulike typer kurs du som tilbyder av Inn på tunet-tjenester kan delta på.

Kunnskapsbase og rapporter

Kunnskapsbase og rapporter

Det finnes mye erfaring og kunnskap om de ulike Inn på tunet-tilbudene. Her finner du en liste over rapporter, evalueringer og handlingsplaner.