Gå til innholdet

Margrethe Henden Aaraas

Foretak:
OLAV SKRØVER AARAAS, ÅROSVEIEN 307, 1480 SLATTUM
Driftsenhet:
30310050 00
Orgnr:
985807329
E-post:
Webside:
Telefon:
96626347
Mobil:
46922214
Kommune (nr):
NITTEDAL (3031)
Fylke:
Viken
Status Matmerk:
Godkjent fra 12.05.2014
Godkjent: Tilbyder har hatt revisjon på sitt tilbud og tilfredsstiller de krav som settes til Inn på tunet

Har tilbud i følgende kategorier:

Eldreomsorg/tiltak for eldre m/demens
Helse og omsorg

Er du privatperson og ønsker å benytte tilbudet, kontakt:

Ta kontakt med daglig leder/ IPT-ansvarlig på Aaraas gård, Margrethe Henden Aaraas. Hun gir deg informasjon om tilbudet som finnes nå, og ev muligheter for andre tilbud.

Beskrivelse:

Aaraas gård ble sertifisert som IPT-gård høsten 2014, og startet som dagsenter for personer med nedsatt hukomelse og ulik form for demens i september 2016. Driften av dagsenteret er et samarbeid med kommunene Nittedal og Skedsmo, som benytter to dager hver.

Tilsammen fire dager i uken møtes en gruppe på rundt seks personer til sen frokost i Åkerstua, et lokale som er innredet til formålet. Etter et langt og godt måltid med hjemmebakt brød og egg fra egne høner, er det tid for dagens aktiviteter. På gårdens facebookside, Aaraastunet, legger vi ut glimt fra våre ulike gjøremål. Vi har alltid en hovedaktivitet som er planlagt på forhånd, og som kan tilpasses eller endres alt etter vær og dagsformen til deltakerne.

Noen er glade i å danse, noen liker å synge (eller høre på) og alle deltar på trim som vi prøver å ha litt av hver gang vi møtes. På gården er det en hund som ofte er med på det som skjer. Enkelte dager tilbringer vi i bakstehuset. Der fyrer vi opp bakerovnen og lager boller og brød. Fersk bakst nytes der og da.

I vinterhalvåret har vi Tunstua vi kan benytte når vi trenger litt mer armslag. Verkstedet på gården er også i bruk til noen av aktivitetene. På våren innreder vi planterom i noen av stallboksene.

Fra kommunene deltar en eller to ansatte i tilbudet, og fra gården er det daglig leder som er med. Fra Nittedal er det to frivillige som ofte deltar (hver sine dager). De er voksne damer som trives med å være en del av miljøet, og som bidrar til at vi kan ha ulike aktiviteter samtidig.

Den gode samtalen er noe vi alle verdsetter høyt. Vi liker stundene når vi alle forteller fra våre liv, og vi diskuterer gjerne politiske hendelser og dagsaktuelle tema i media. Innimellom er det fint å prate om hvordan vi har det og hva vi opplever som utfordrende. Det er godt å kunne dele både gleder og sorger.

Avslutningen på dagen er en velsmakende middag tilberedt enten på Døli pleie- og omsorgsenter eller på Skedsmotun. Begge steder har de veldig dyktige folk! Det er vi veldig glade for å få nyte godt av.

Aaraas gård har avtale om IPT-tilbud i samarbeid med Nittedal kommune frem til august 2019. Samarbeidet med Skedsmo kommune startet i februar 2019 og kontrakten går foreløpig ut året.

Matmerk er ikke ansvarlig for de opplysninger tilbyder selv legger ut om eget tilbud eller for nettsider det linkes til fra denne siden.