Gå til innholdet

Margrethe Henden Aaraas

Foretak:
OLAV SKRØVER AARAAS, ÅROSVEIEN 307, 1480 SLATTUM
Driftsenhet:
02330061 00
Orgnr:
985807329
E-post:
Webside:
Telefon:
96626347
Mobil:
46922214
Kommune:
0233 NITTEDAL
Fylke:
Akershus
Status Matmerk:
Godkjent fra 12.05.2014
Godkjent: Tilbyder har hatt revisjon på sitt tilbud og tilfredsstiller de krav som settes til Inn på tunet

Har tilbud i følgende kategorier:

Eldreomsorg/tiltak for eldre m/demens
Helse og omsorg

Er du privatperson og ønsker å benytte tilbudet, kontakt:

Ta kontakt IPT-ansvarlig på Aaraas gård, Margrethe Henden Aaraas. Hun gir deg informasjon om tilbudet som finnes nå, og ev muligheter for andre tilbud.

Beskrivelse:

Aaraas gård ble sertifisert som IPT-gård høsten 2014, og startet som dagsenter for personer med demens i september 2016 i et samarbeid med Nittedal kommune.

To dager i uken møtes en gruppe på seks personer til sen frokost i Åkerstua, et lokale som er innredet til formålet. Etter et langt og godt måltid med hjemmebakt brød og egg fra egne høner, er det tid for dagens aktiviteter. På gårdens facebookside, Aaraastunet, legger vi ut glimt fra våre ulike gjøremål. Vi har alltid en hovedaktivitet som er bestemt på forhånd, og som kan tilpasses eller endres alt etter vær og dagsform.

Noen av gjestene er glade i å danse, noen liker å synge (eller høre på) og alle deltar på trim som vi prøver å ha litt av hver gang vi møtes. På gården er det en hund som ofte er med på det som skjer. Noen ganger tilbringer vi dagen i bakstehuset. Da fyrer vi opp bakerovnen og lager boller og brød.

I vinterhalvåret har vi også et større lokale vi kan benytte når vi trenger litt mer armslag. Verkstedet på gården er også fint til noen aktiviteter.

Det er alltid to ansvarlige sammen med de som besøker gården, en fra Skytta bo- og servicesenter og en fra Aaraas gård. I tillegg er vi heldige og har med en frivillig hver gang. To voksne damer deler på den jobben, og de bidrar til at vi kan ha ulike aktiviteter alt etter dagsform og værforhold m.m.

Den gode samtalen, enten alle deltar eller vi deler oss opp, er noe både gjester og ansatte verdsetter høyt. Vi liker erindringsstundene når vi alle forteller fra våre liv, og vi diskuterer gjerne politiske hendelser og dagsaktuelle tema i media. Innimellom er det fint å prate om hvordan vi har det og hva vi opplever som utfordrende. Det er godt å kunne dele både gleder og sorger.

Avslutningen på dagen er en velsmakende middag tilberedt på Døli pleie- og omsorgsenter. Folka på kjøkkenet der er blandt de dyktigste i landet og det får vi nyte godt av.

Aaraas gård har avtale om IPT-tilbud i samarbeid med Nittedal kommune frem til august 2018. Etter planen går vi da videre med en avtale som varer et år om gangen.

Matmerk er ikke ansvarlig for de opplysninger tilbyder selv legger ut om eget tilbud eller for nettsider det linkes til fra denne siden.