Gå til innholdet

Margrethe Henden Aaraas

Foretak:
OLAV SKRØVER AARAAS, ÅROSVEIEN 307, 1480 SLATTUM
Driftsenhet:
02330061 00
Orgnr:
985807329
E-post:
Webside:
Telefon:
96626347
Mobil:
46922214
Kommune:
0233 NITTEDAL
Fylke:
Akershus
Status Matmerk:
Godkjent fra 12.05.2014
Godkjent: Tilbyder har hatt revisjon på sitt tilbud og tilfredsstiller de krav som settes til Inn på tunet

Har tilbud i følgende kategorier:

Eldreomsorg/tiltak for eldre m/demens
Helse og omsorg

Er du privatperson og ønsker å benytte tilbudet, kontakt:

Ta kontakt IPT-ansvarlig på Aaraas gård, Margrethe Henden Aaraas. Hun gir deg informasjon om tilbudet som finnes nå, og ev muligheter for andre tilbud.

Beskrivelse:

Aaraas gård ble sertifisert som IPT-gård høsten 2014, og startet som dagsenter for personer med demens i september 2016. Driften av dagsenteret er et samarbeid med Nittedal kommune.

To dager i uken møtes en gruppe på i snitt seks personer til sen frokost i Åkerstua, et lokale som er innredet til formålet. Etter et langt og godt måltid med hjemmebakt brød og egg fra egne høner, er det tid for dagens aktiviteter. På gårdens facebookside, Aaraastunet, legger vi ut glimt fra våre ulike gjøremål. Vi har alltid en hovedaktivitet som er bestemt på forhånd, og som kan tilpasses eller endres alt etter vær og dagsformen til deltakerne.

Noen er glade i å danse, noen liker å synge (eller høre på) og alle deltar på trim som vi prøver å ha litt av hver gang vi møtes. På gården er det en hund som ofte er med på det som skjer. Enkelte dager tilbringer vi i bakstehuset. Der fyrer vi opp bakerovnen og lager boller og brød. Fersk bakst nytes der og da, og alt som blir til overs deler vi og tar med hjem.

I vinterhalvåret har vi også Tunstua vi kan benytte når vi trenger litt mer armslag. Verkstedet på gården er også i bruk til noen av aktivitetene. På våren har vi planter der, på vinteren kan rommet brukes til snekkerarbeid m.m.

Det er alltid to ansvarlige sammen med de som besøker gården, en fra Skytta bo- og servicesenter og en fra Aaraas gård. I tillegg er vi heldige og har med en frivillig hver gang. To voksne damer deler på den jobben, og de bidrar til at vi kan ha ulike aktiviteter alt etter dagsform og værforhold m.m.

Den gode samtalen, enten alle deltar eller vi deler oss opp, er noe både besøkende og ansatte verdsetter høyt. Vi liker stundene når vi alle forteller fra våre liv, og vi diskuterer gjerne politiske hendelser og dagsaktuelle tema i media. Innimellom er det fint å prate om hvordan vi har det og hva vi opplever som utfordrende. Det er godt å kunne dele både gleder og sorger.

Avslutningen på dagen er en velsmakende middag tilberedt på Døli pleie- og omsorgsenter. Folka på kjøkkenet der er blandt de dyktigste i landet og det får vi nyte godt av.

Aaraas gård har avtale om IPT-tilbud i samarbeid med Nittedal kommune frem til august 2019.

Matmerk er ikke ansvarlig for de opplysninger tilbyder selv legger ut om eget tilbud eller for nettsider det linkes til fra denne siden.