Gå til innholdet

Rakfisk fra Valdres

Tradisjon, kultur og opplevelse er ordene som beskriver Rakfisk fra Valdres best.

Dette er rakfisk med en karakteristisk lukt og smak, delikat rød farge og en fast, men smørevillig konsistens.

Visste du at:
Valdres er i dag et primærområde for produksjon av rakfisk i Norge, men produksjonen kan spores helt tilbake til 1600-tallet.

Produksjon og opprinnelse:
Raking av fisk er en gammel konserveringsmetode som opprinnelig kommer fra de indre dal- og fjellstrøkene i Sør-Norge. Rakfisk var da blant varene som ble solgt av bønder på markedene.

Hvordan blir den produsert:
Ørreten er klekket, oppdrettet, slaktet og foredlet av seks ulike rakfiskprodusenter i Valdres.Den produseres kun av det beste fiskeråstoffet, og legges i butt senest to timer etter slakting. Rakfisk fra Valdres selges i tre varianter: Mild, lagret og vellagret. Variantene bestemmes ut fra modningstid.

Produseres av Valdres Rakfisk BA.

  • Adresse: Valdres Rakfisk BA, v/Nils Noraker, 2910 Aurdal
  • Telefon: 61 36 23 64/412 01 212
  • E-post: nils@noraker.no
Rakfisk-valdres-fiske
Rakfisk produksjon
Rakfisk fra Valdres