Gå til innholdet

Lofotlam

Lofotlam har et lyst og mørt kjøtt og har gjennomsnittlig høy slaktevekt.

Kvaliteten kan tilskrives både det gode beitet og de bratte liene som gir lammene god mosjon og økt muskelmasse.

Visste du at:
Sauedrift har en lang historie i Lofoten - helt tilbake til vikingtiden. Sauene har vært viktige for Lofotværinger i mange generasjoner, ikke bare på grunn av kjøttet, men også for å skaffe ull til klær.

Produksjon og opprinnelse:
Lofotlam er kjøtt av lam som er født, oppvokst og har beitet i Lofoten.

Der kan lammene slippes tidlig ut på store utmarksbeiter som strekker seg fra fjæra opp til toppen av fjellene. Lammene tar naturlig opp salt gjennom gresset ved havkanten eller tang i fjæra. Enkelte høytliggende områder blir ikke snøfrie før august, noe som gjør at lammene kan beite på ferske planter med høyt proteininnhold gjennom hele beitesesongen.

Hvordan blir de produsert:
For å bruke betegnelsen Lofotlam stilles det bl.a. krav til at lammene skal være på utmarksbeite i minimum 8 uker. Lam som ikke er slaktemodne om høsten skal settes på svak innefôring, men skal ikke ha fri adgang til kraftfôr. Det stilles også krav til slaktevekt, kjøttklasse og fettgruppe.

Produseres av Lofotlam SA

Lofotlam
Lofotlam stek
Lofotlam , Lofoten