Gå til innholdet

Hardangerpærer

Hardangerpærer kjennetegnes av god kvalitet, en fin farge og karakteristisk smak

Hardangerpærer er pærer (Pyrus) dyrka i Hardanger av sortene Clara Frijs, Herzogin Elsa, Ingeborg, Moltke og Philip.

Visste du at:
Pæredyrkingen startet allerede på 1700-tallet, da det fortelles at ’skolelærde menn’ tok med seg pæretrær fra andre land til bøndene i Hardanger.

Hvordan blir den produsert:
Vekstforholdene i Hardanger gir pærene en god balanse mellom søtt og syrlig.

Siden har man fortsatt å dyrke pærer i Hardanger. Produksjonen er underlagt strenge kvalitetskrav til både farge, smak og størrelse, og pærene skal være feilfrie å se på og ha stilken intakt.
 

Produseres av Hardanger Fruktprodukt.

 

Hardanger natur
Hardangerpærer som plukkes

 

 

Hardangerpærer som plukkes