Gå til innholdet

Hardangereple

Den beste balansen mellom surt og søtt kommer fra eplene i Hardanger

Den beste balansen mellom surt og søtt kommer fra eplene i Hardanger

Visste du at:
Kunnskapen om epledyrking kom til Hardanger med engelske munker på 1300 tallet. Siden den gangen har epledyrking hatt sin historie på Vestlandet.

Produksjon og opprinnelse:
Et kjølig klima og mye lys gir eplene den friske og syrlige smaken. Sommervarme og sol gir den gode søtsmaken. De kjølige høstnettene gjør eplene enda søtere og skaper den tiltalende røde fargen. Hardangereple garanterer friske, syrlige epler som er dyrket, sortert og pakket i Hardanger.

Hvordan blir den produsert:
Det unike dyrkingsmiljøet i Hardanger er med på å gi Hardangereplene en særegen kvalitet. Epledyrkingens historie har gitt en høy kunnskap om epledyrking, og skapt stor interesse for fruktdyrkningsfaget i Hardanger.

Produseres av Hardanger Fruktprodukt.
Rundt 380 fruktbønder står sammen om Hardangers fruktprodukter.
 

Produseres av Hardanger Fruktprodukt.

  • Adresse: Hardanger Fruktprodukt, Utne, 5778 Utne
  • Telefon: 53 67 00 13, 916 87 679
  • E-post: post@fjordfrukt.no
  • Kontaktperson: Jarle Haustveit


Forskrift: FOR 2006-08-25 nr 996: Forskrift om vern av produktnemninga Hardangereple som beskytta geografisk nemning

 

Epler hardanger natur
Hardangerepler, plukker
Hardangerepler