Gå til innholdet

Gorgonzola

Den italienske muggosten lages i to varianter, med forskjellig lagringstid og smak.

Produksjon og opprinnelse:

Gorgonzola er en ost med rå, gulhvit ostemasse med grønne marmoreringer som oppstår under modningsprosessen ved at det tilsettes bestemte muggarter. Den er myk og kremet og har en spesiell og karakteristisk smak.

Den lages i to varianter. Den milde sorten er lett pikant mens den sterke sorten har en mer intensiv smak. Ostemassen i den sterke sorten har en mer utviklet marmorering og har en fastere og mer kornete i konsistens.

Den lages i kun to italienske regioner: Piemonte og Lombardiet.

Visste du at:
Gorgonzola har en lang historie og ble laget for første gang i år 879. Stor eksport til Frankrike, Tyskland og England på begynnelsen av 1900-tallet resulterte i to versjoner av osten. Engelskmennene ville ha den mild, mens tyskere og franskmenn ville ha en mer markant smak. 
 

Produseres i : Piemonte og Lombardiet, Italia

 

Forskrifter: 
Forskrift om beskyttelse av Gorgonzola som opprinnelsesbetegnelse


Retningslinjer for merking av næringsmidler som inneholder ingredienser med en beskyttet betegnelse