Gå til innholdet

Fjellmandel fra Oppdal

I Oppdal er det én potet som gjelder, og det er fjellmandel. Kun de beste potetene får navnet «Fjellmandel fra Oppdal».

Poteten brukes til hverdags og fest, og egner seg som potet i alle former, og til alle typer retter.

Visste du at:
Det var distriktslegen Hans Michael Arentz som tok med seg mandelpoteten til Oppdal på midten av 1800-tallet. Mandelpotet har siden den gang blitt dyrket som matpotet nummer én i Oppdal.

Produksjon og opprinnelse:
Den dyrkes i fjellbygda Oppdal hvor det tørre klimaet gjør fjellmandelen ekstra smaksrik og god.

Hvordan blir den produsert:
De skal være dyrket over 400 moh og strenge kvalitetskrav gjør at bare én av fire poteter kan selges under navnet. Mandelpoteter som dyrkes i fjellbygder har ekstra god kvalitet på grunn av det høye tørrstoffinnholdet. Potetene gjenkjennes på det lysebrune/gule skallet og den lille bøyen på midten.

Produseres av Fjellmandel Oppdal BA.

Oppdal

 

Fjellmandel fra Oppdal i blomst
Fjellmandel fra Oppdal