Gå til innholdet

Eplejuice frå Hardanger

Eplejuice frå Hardanger har en lett syrlig og svært aromatisk smak, som kommer av det gode vekstmiljøet for epler i Hardanger.

Eplejuice frå Hardanger er ikke tilsatt sukker, og gjenkjennes på den friske, lett syrlige og aromatiske smaken

Visste du at:

Kunnskapen om epledyrking kom til Hardanger med engelske munker allerede på 1100-tallet, og det unike vekstmiljøet for epledyrking ble oppdaget.

Produksjon og opprinnelse:
Et kjølig klima og mye lys gir eplene den friske og syrlige smaken. Sommervarme og sol gir den gode søtsmaken.

Juicen er laget i henhold til gamle tradisjoner og opparbeidede kunnskaper om dyrking og pressing av epler. Ja, faktisk har man brukt epler til å lage most og juice i Hardanger helt tilbake til 1700-tallet!

Hvordan blir den produsert:
Med unntak av selve tappingen på kartong skjer all produksjon i Hardanger.
 

Presset i Hardanger , tappet av TINE Meieriet i Bergen.
 


Forskrift: FOR-2005-11-22-1468: Forskrift om vern av produktnemninga Eplejuice frå Hardanger som beskytta geografisk nemning.

Hardanger