Gå til innholdet
Mandelpotetpuré-med-honningglasert-fenalar-fra-Aron-mat-og-eplechips-MM-05534

Luftig mandelpotetpuré med honningglasert fenalår og eplechips

Det nærmer seg jul og selskaps-tid. Denne retten inneholder flere av Norges matskatter og passer perfekt på julebuffeten!

Appetitt 4/2015
Foto: Stian Broch
Kokk: Jan Ivar Nykvist

--

Luftig mandelpuré med honningglasert fenalår og eplechips

600 g fjellmandel fra Oppdal

1 dl fløte

1 ss Rørossmør

2 ss Haukeli Chevre

salt og pepper

100 g honningglasert fenalår fra Aron Mat

1 pose eplechips fra Dyre Gård

1 ss flytende honning eller kreklingsirup fra Reisa

Skrell og kok mandelpotetene i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene med en visp og ha i fløte og smør. Pisk potetpureen luftig. Vend inn halvparten av chevren og smak til med salt og pepper.

Anrett potetpureen med skiver av fenalår, resten av chevren, eplechips og honning. Er god lunsj, en lett hovedrett eller en fin rett på julebuffeten.