Gå til innholdet
tjukkmelk kutta
Tjukk og festfin: Rørosmeieriet lanserer en enda tjukkere tjukkmjølk nå før festsesongen i mai. Foto: Anne Mette Johnsen / Matmerk

Ekstra tjukk og festklar

Rørosmeieriet vil takke tjukkmjølk-fansen og lokalsamfunnet. Tirsdag arrangerer de tjukkmjølkas dag - og lanserer ei enda tjukkere tjukkmjølk.

Tirsdag er det duket for feiring på Røros. Røros-meieriet arrangerer Tjukkmjølkas dag.

Det vanker re-lansering av den tjukkere mjølka Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 4%, det blir tjukkmjølksseminar med den populære kursholderen Berit Nordstrand og utdeling av to hundre kartonger Tjukkmjølk.

- Takk for overveldende engasjement

- For oss er dette en måte å si takk til lokalsamfunnet på. Takk for den overveldende støtten vi fikk da vi slet med tettekulturen vår i fjor høst, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

Han viser til trøbbelet som oppstod i fjor da meieriets unike tette-kultur ble rammet av et virus - enkelt forklart. Meieriet ba publikum om hjelp ved å etterlyse melkekartonger fra en gitt periode for å få tilbake en frisk tettekultur. Over tre hundre personer henvendte seg, og meieriet fikk inn over tjue kartonger med tjukkmjølk og også et par tettekulturer. 

- Tjukkmjølk står sterkt i vår regions matkultur, og det forklarer det enorme engasjementet fra lokalbefolkninga. 

Festtjukkmjølk til festsesongen

- Det er mange lokale som har savnet den gamle tjukkmjølka, den som var laget på helmjølk, og den blir nå re-lansert, forteller Lund.

- Da vi slet som mest i høst, så ble vi enige om at tiden var inne for å glede de som har savnet den tjukkere tjukkmjølka, forteller han.

Den nye tjukkmjølka blir lansert kun lokalt i Rørosregionen. Rørosmeieriet vil altså nå tilby to varianter tjukkmjølk: En mørkeblå som er laget på helmjølk og en lyseblå som er laget på lettmjølk.

 - Dette er jo skikkelig festmat, så vi håper at det gir lokalbefolkninga ekstra lyst til å bruke tjukkmjølk i de festlige anledningene som mai byr på, fortsetter han. 

Gir bort to hundre kartonger

Rørosmeieriet stiller tirsdag 2. mai på Coop Mega Røros og Rema 1000 Røros for å dele ut til sammen 200 gratis kartonger med denne til de første 200 som svarer på spørsmålet «Hva er din favorittmåte å spise tjukkmjølk på». 

Foredrag og underholdning

I anledning Tjukkmjølkas dag blir det også feiring med arrangement i meieriet. 

- Det blir feiring av en unik, nasjonal matskatt samtidig som vi ønsker å spre kunnskap og inspirasjon, samle de gode historiene og dele erfaringer knyttet til Tjukkmjølk for videreføring av viktig matkultur, sier Lund. 

-Vi byr på lunsj av lokale råvarer, underholdning, produktlansering, smaking og populærvitenskaplige foredrag av professor Judy Narvhus og forfatter og kursholder Berit Nordstrand.

- Det er fortsatt noen få ledige plasser igjen til interesserte tjukkmjølksentusiaster, så det går an å ta kontakt med oss hvis det høres interessant ut, avslutter han.

 

Tjukk og fin: Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet. Foto: Eivor Eriksen / Matmerk

Om Rørosmeieriet: 

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001.

Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk.

Rørosmeieriet er økologisk meieri. Vareutvalget omfatter:

- Økologisk Røros Smør

- Økologisk søtmjølk

- Økologisk Fløte

- Økologisk Tjukkmjølk fra Røros

- Økologisk Syrnet Mjølk med Kjernemjølk

- Økologisk Syrnet Mjølk Skogsblåbær

- Økologisk Røros Rømme

- Økologisk Cottage Cheese

- Økologisk Skjørost

- Økologisk Røros Yoghurt