Gå til innholdet

Tingvollost

Tingvollost lager oster av melk fra gården i et eget ysteri som ligger vegg i vegg med fjøset. Kravene til råstoffet er de aller høyeste - det brukes kun fersk melk til ystingen. Alle ostene er ekte håndverksprodukter.

Tingvollost lager oster av melk fra gården i et eget ysteri som ligger vegg i vegg med fjøset. Kravene til råstoffet er de aller høyeste - det brukes kun fersk melk til ystingen. Alle ostene er ekte håndverksprodukter. 

Tingvollost har oppkallt ostene etter historiske personer fra stedets middelalderhistorie. Tingvollost har vunnet flere internasjonale priser, og er verdensmester i blåmuggost.

Produkter fra Tingvollost fåes over hele landet. Du finner en oversikt over hvilke butikker her

 

Godkjente produkter

Edel Frue, Tingvollost

Edel Frue, Tingvollost

Edel Frue er en myk hvitskimmelost av typen camembert med mild og rund smak. Tingvollost har gitt alle ostene navn etter historiske personer fra Tingvoll sin middelalderhistorie,og Edel Frue har sitt navn etter Fru Gro som er den første kvinnen fra den store Aspa-ætta, en ætt som skulle komme til å dominere makteliten i regionen i generasjoner.

Kraftkar, Tingvollost

Kraftkar, Tingvollost

Kraftkar er en vellagret blåskimmelost med en kremaktig og litt kornete konsistens. Den er tilsatt ekstra fløte og saltet lengre for å få fram den særegne, kraftige og fyldige smaken. Kraftkar er knyttet til de mange myter om drengen Tore Nordbø og hans overnaturlige styrke. Han var så stor at han måtte gå sideslengs inn gjennom dørene til folk. Den voldsommekraften gjorde ham også upopulær, og han ble flere ganger tvunget på flukt for å berge livet sitt.

Mild Mester, Tingvollost

Mild Mester, Tingvollost

Mild Mester er en halvfast hvitskimmelost med en mild og nøtteaktig smak. Tingvollost har gitt alle ostene navn etter historiske personer fra Tingvoll sin middelalderhistorie, og Mild Mester bærer sitt navn etter byggmester Gunnar som rundt år 1100 reiste Tingvoll kirke, en betydelig mann med stor økonomisk evne og makt, og med nære bånd til kongens bord.

Vismann, Tingvollost

Vismann, Tingvollost

Vismann er en kremaktig blåskimmelost, tilsatt ekstra fløte for å gi den en fyldigere smak. Vismann bærer sitt navn etter Hans Nielsen Tausan som var prest i Tingvoll på 1600-tallet og ble holdt for å være en svært vis mann med så stor interesse for stjernene at han lot bygge et eget stjernekikkehus.