Gå til innholdet

For pressen

Spesialitet-merket kan tildeles norskprodusert mat og drikke og viser forbrukerne vei til unike smaksopplevelser.

Spesialitet-merkede produkter er enten laget av en spesiell råvare eller produsert etter en spesiell metode. Eller begge deler. Dette er mat og drikke laget av mennesker med genuin interesse for håndverket de leverer, mange er små familiebedrifter men også store produsenter ser verdien av å fremheve matvarer med unike egenskaper.

For å få tildelt merket må produktet oppfylle noen fastsatte krav og deretter bli grundig vurdert av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse.

Bak Spesialitet-merket står Matmerk, en stiftelse opprettet av mat- og landbruksmyndighetene.

Noen krav:

Produktet skal ha kvaliteter utover standardprodukter i samme kategori.

Produktet skal gi en unik smaksopplevelse – et fagutvalg vurderer dette

Råvarer av i hovedsak norsk opprinnelse, videreforedlet i Norge

Merket blir tildelt for 3 år av gangen 

kontaktinformasjon og aktuelt

 

Pressekontakter:

Kommunikasjonssjef:

Anne Mette Johnsen, tlf: 909 61 602

 

Annes-Hage-ishavsroye-produkter-alle-Spesialitet

Aktuelt