Gå til innholdet

Aktuelle saker

Håndlaget Spesialitet fra Nordmøre hedret

Håndlaget Spesialitet fra Nordmøre hedret

15.mars 2017

-Vi er stolte og glade over å bli tildelt Spesialitet for vårt flatbrød med ramsløk. Dette er et bevis på at produktet vi har utviklet, og håndverket vi legger i våre varer blir anerkjent og lagt merke til, sa Åse Torvik fra Mosbøen gård da hun mottok Spesialitet-merket for Flatbrød med mild ramsløk på Gründerdagen hoppid.no.

Les mer
Slik lages ekte vikingmjød

Slik lages ekte vikingmjød

13.mars 2017

Ægir bryggeri lager ikke bare øl, men også vikingdrikken mjød. Lurer du på hvordan de lager den? Les mer her:

Les mer
Snøfnugg fra havet

Snøfnugg fra havet

2.mars 2017

Michal og Arve Øverland flyttet fra USA til øya Gossen i Møre og Romsdal for å lage det fnugglette flaksaltet Havsnø, basert på rent, kaldt og mineralrikt sjøvann.

Les mer
Ny vri på tradisjonell spekepølse

Ny vri på tradisjonell spekepølse

2.mars 2017

Kurv fra Valdres er en av våre nasjonale matskatter; en karakteristisk, rund og søtlig spekepølse med en trofast fan-skare i Valdrestraktene. Her får du en ny og spennende måte å servere den på!

Les mer
Poke-bowl med bygg

Poke-bowl med bygg

1.mars 2017

Poke er gatemat på Hawaii - en deilig salat med råmarinert fisk. Sjekk ut denne norske vrien med byggryn!

Les mer
Spesialitet presenterer: Fjelldronning fra Avdem Gardsysteri

Spesialitet presenterer: Fjelldronning fra Avdem Gardsysteri

23.februar 2017

Bli med til Avdem Gardsysteri på Lesja, og se hvordan de lager den fabelaktige osten Fjelldronning. Den har fått Spesialitet-merket for sin unike smak.

Les mer
Hemmeligheten bak Edel-løkens milde smak

Hemmeligheten bak Edel-løkens milde smak

17.februar 2017

Slik dyrkes den Spesialitet-merkede Edel-løken fra Holm gård. Du finner den i butikken nå!

Les mer
Nye medlemmer i Spesialitets ekspertjury

Nye medlemmer i Spesialitets ekspertjury

13.februar 2017

Fire ganger i året møtes Spesialitets fagjury for å smatte, lukte og smake seg gjennom norsk og lokalprodusert mat og drikke. De er på jakt etter de beste produktene innenfor sin kategori. De mat- og drikkevarene som virkelig fortjener Spesialitet-merket. Nylig hadde fagjuryen årets første møte.

Les mer
RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt hedret

RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt hedret

26.januar 2017

Osten er et av mange bevis på det gode samarbeidet mellom mataktørene i Røros-regionen.

Les mer
Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

20.januar 2017

Ølet Høst fra Nøgne Ø er brygget kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida.

Les mer