Gå til innholdet

Aktuelle saker

Havregrøt med brunostkaramell

Havregrøt med brunostkaramell

18.august 2017

På Tveter gård i Våler i Østfold har familien Anstensrud funnet tilbake til det gamle urkornet svarthavre. Her gir vi deg oppskrift på en fristende vri på en grøt av denne ekstra sunne havren fra Den sorte havre.

Peking-wrap med Holte-kylling

Peking-wrap med Holte-kylling

18.august 2017

Peking-and er en verdensberømt rett, og den langtidsstekte anda smaker himmelsk. Problemet er at det tar flere dager å lage. Her er en norsk, sprek hurtigvariant!

- Trøndelag fører an

- Trøndelag fører an

4.august 2017

- Trøndelag er lokalmatens kraftsenter i Norge, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk. På åpningsdagen til Trøndersk matfestival overrakte hun Spesialitet-merker til dyktige lokalmat-produsenter fra Røros og Selbu.

Eplemost fra Rogaland hedret

Eplemost fra Rogaland hedret

20.juli 2017

- Her får man eple i den aller, aller beste formen. Du er kanskje en relativt liten produsent, men du er en viktig produsent i Ryfylke, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie, da han delte ut heder og ære til Elisabeth Grønvik fra Grønvik Gard for to av hennes eplemoster.

Stolt av boknafisken

Stolt av boknafisken

2.juli 2017

- Å være stolt av maten vår, er å være stolt av identiteten vår. Og vi i nord har veldig mye å være stolte av - også boknafisken. Halvor Hansen vokste opp med boknafisk på middagsbordet hjemme i Lofoten. Nå er boknafisken hans en prisvinner.

Pizza med Rørosrømme og porsmarinert Svanøylaks

Pizza med Rørosrømme og porsmarinert Svanøylaks

29.juni 2017

Svanøylaks er laks av beste kvalitet fra Marø Havbruk på Svanøy. Menneskene har et hjerte for faget som er helt ulikt noe annet. Her følges fisken fra den er 70-80 gram til den ligger i butikkhyllene. Du kan velge mellom Gravlaks med dill og hvit pepper, Tradisjonell røykelaks, og Porsmarinert einerrøykt laks, som vi har brukt her.

Ei gladhistorie om geitost

Ei gladhistorie om geitost

25.juni 2017

Salet av brunost svikta, og ei stund såg det mørkt ut for geitemjølkysteriet Haukeli i Telemark. Så satsa dei friskt på ein fransk vri, og laga norsk chevre...

Ostekuler med fenalår

Ostekuler med fenalår

23.juni 2017

Hvorfor ikke starte kveldens måltid med syrlige ostekuler laget av Chevre Naturell fra Haukeli? Disse passer godt som forrett eller fingermat.

Rabarbraterte med Bamsrudlåven vaniljeis

Rabarbraterte med Bamsrudlåven vaniljeis

23.juni 2017

Har du lyst til å by gjester på en dessert utenom det vanlige? Prøv en syrlig, frisk rabarbra-terte med gårdsis fra Bamsrudlåven og sprø havrecrunch med chili!

Holte gård gourmetkylling servert med Santa Kristina spekeskinke og chevre

Holte gård gourmetkylling servert med Santa Kristina spekeskinke og chevre

23.juni 2017

Gourmetkylling. Bare navnet gir oss vann i munnen. Den er så saftig og god, at den smelter på tunga. Den er et gourmetmåltid i seg selv, men føles enda mer luksuriøs hvis du fyller den med Chevre Naturell fra Haukeli og topper det hele med Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde og Svanepotet fra Sandholt og Eftedal.