Gå til innholdet

Aktuelle saker

Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

20.januar 2017

Ølet Høst fra Nøgne Ø er brygget kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida.

Les mer
Eplesorbet av gårdseple

Eplesorbet av gårdseple

20.januar 2017

-Når ein isprodusent får nyss i at eplebonden har råvarer til overs, ja då blir det sjølvsagt ein utsøkt norsk epleis ut av det. Sånt gjer ein matminister glad, rett og slett, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Les mer
Spesialitet Vossakjøt Fårepølse

Spesialitet Vossakjøt Fårepølse

16.januar 2017

Bli med til Vossakjøt og se hvordan deres Eldhusrøkte fårepølse får sin unike smak :)

Les mer
Slik lages hvitmuggosten Snøhetta

Slik lages hvitmuggosten Snøhetta

11.januar 2017

Bli med til det lille TINE-meieriet på Dovre, og se hvordan den Spesialitet-merkede osten blir laget.

Les mer
Priser til Spesialitet-merkede herligheter

Priser til Spesialitet-merkede herligheter

9.januar 2017

Vi gratulerer North Sea Salt Works og Vang gård for deres priser under Det norske måltid.

Les mer
Samisk tradisjon med smak av rein natur

Samisk tradisjon med smak av rein natur

9.januar 2017

- Jeg vil jo at flest mulig skal få smake på det fantastiske, tradisjonsrike tørkakjøttet, ikke bare her i Finnmark, men over hele landet. Ja, egentlig over hele verden, ler John Anders Sara i Skodi Rein.

Les mer
Eldhusrøkt pinnekjøtt

Eldhusrøkt pinnekjøtt

21.desember 2016

Bli med til Evanger og se hvordan det Spesialitet-merkede eldhusrøkte pinnekjøttet blir laget.

Les mer
10 lure pinnekjøtt-tips

10 lure pinnekjøtt-tips

6.desember 2016

Hva gjør du hvis du ikke har vannet ut kjøttet i tide? Få løsningen og flere gode tips du antakelig ikke har hørt før her.

Les mer
Rein eplelykke

Rein eplelykke

15.november 2016

- Det er en fin anerkjennelse av vårt arbeid for best mulig smak, sa Halvor Holtskog og Kari Nyhuus Holtskog fra Nyhuus gard da de mottok Spesialitet-merket for unik smak på sine eplemoster Aroma Rein Eplemost og Gravenstein Rein Eplemost.

Les mer
Hedret tradisjonsrik Vinje-ost

Hedret tradisjonsrik Vinje-ost

15.november 2016

- Det er en ære å få Spesialitet-merket på geitosten vår. Ekstra moro er det at det er en ost med lokale tradisjoner som nå løftes opp og vises frem, sa Gro Hommo fra Lega da hun mottok Spesialitet-merket for unik smak på sin Ekte geitost.

Les mer