Gå til innholdet

Aktuelle saker

Ei gladhistorie om geitost

Ei gladhistorie om geitost

25.juni 2017

Salet av brunost svikta, og ei stund såg det mørkt ut for geitemjølkysteriet Haukeli i Telemark. Så satsa dei friskt på ein fransk vri, og laga norsk chevre...

Ostekuler med fenalår

Ostekuler med fenalår

23.juni 2017

Hvorfor ikke starte kveldens måltid med syrlige ostekuler laget av Chevre Naturell fra Haukeli? Disse passer godt som forrett eller fingermat.

Rabarbraterte med Bamsrudlåven vaniljeis

Rabarbraterte med Bamsrudlåven vaniljeis

23.juni 2017

Har du lyst til å by gjester på en dessert utenom det vanlige? Prøv en syrlig, frisk rabarbra-terte med gårdsis fra Bamsrudlåven og sprø havrecrunch med chili!

Holte gård gourmetkylling servert med Santa Kristina spekeskinke og chevre

Holte gård gourmetkylling servert med Santa Kristina spekeskinke og chevre

23.juni 2017

Gourmetkylling. Bare navnet gir oss vann i munnen. Den er så saftig og god, at den smelter på tunga. Den er et gourmetmåltid i seg selv, men føles enda mer luksuriøs hvis du fyller den med Chevre Naturell fra Haukeli og topper det hele med Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde og Svanepotet fra Sandholt og Eftedal.

Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffel

Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffel

23.juni 2017

Vafler... Rømmevafler, noe du sikkert assosierer med brunost eller syltetøy. Hva med å servere den på en litt mer unik måte? Bytt ut syltetøyet med chilipølse fra Jens Eide, og topp det hele med edel-løk syltet med RÅ bringebærsaft fra Lippert drikke! Det er så godt, og du og dine vil elske den! Husk Skjørost fra Rørosmeieriet til servering

Halvors Boknafisk med sprøstekt fenalår fra Aron mat

Halvors Boknafisk med sprøstekt fenalår fra Aron mat

23.juni 2017

Har du lyst til å be gjestene dine på noe helt utenom det vanlige? Eller ønsker du å kose deg ekstra i kveld? Prøv stekt boknafisk på en seng av irregrønn ertepuré, da vel!

Romantikk i hønsehuset

Romantikk i hønsehuset

16.juni 2017

Bamsrud gård på Mysen har hatt eggproduksjon i over 30 år, og familien Klufterud hadde alltid hatt en drøm om å lage et gårdsprodukt basert på egne egg. Da det en dag kom en frier fra nabogården, med fersk melk i spannet, var saken klar. Det måtte bli iskrem.

Smaken av forsommer

Smaken av forsommer

29.mai 2017

Ute ved havet på sommerøya Hvasser vokser aspargesen til de tre brødrene Freberg. - Hør den lyden, sier Bernt Freberg når han brekker av et knasende skudd.

Et helt unikt gårdskjøkken

Et helt unikt gårdskjøkken

14.mai 2017

- Dessertene våre skal være akkurat så gode og hjemmelagde som bestemors, sier Ingrid Ek. På Ek gårdskjøkken lager familien Ek silkemjuke Spesialitet-desserter av gårdens egne Spesialitetmerka egg.

Stolt av boknafisken

Stolt av boknafisken

8.mai 2017

- Å være stolt av maten vår, er å være stolt av identiteten vår. Og vi i nord har veldig mye å være stolte av - også boknafisken. Halvor Hansen vokste opp med boknafisk på middagsbordet hjemme i Lofoten. Nå er boknafisken hans en prisvinner.