Gå til innholdet

Aktuelle saker

Ekte makrell-kjærlighet

Ekte makrell-kjærlighet

28.april 2017

Bare seks år gammel fikk Reidar Fredriksen hjelpe til i makrellsesongen i familiebedriften Reinhartsen i Kristiansand. I dag er Reinhartsens varmrøkte makrell en kjærlighetserklæring til sørlandstradisjoner – og gode barndomsminner.

Les mer
- Fy søren, så godt!

- Fy søren, så godt!

26.april 2017

Jobben deres er å smake på mye av det beste Norge har å by på. Vi ble med da fagjuryen som deler ut Spesialitet-merket samlet seg for å smake!

Les mer
— Raspeballene er barna mine

— Raspeballene er barna mine

25.april 2017

Signe Nydal står for produksjon av over fem hundre tusen raspeballer i året - og hver eneste én er laget for hånd.

Les mer
Norsk salt hedret av stjernekokk!

Norsk salt hedret av stjernekokk!

18.april 2017

- Klart Havsnø fortjener Spesialitet-merket for unik smak. Vi bruker det selv på Statholdergaarden, og saltet som North Sea Salt Works på øya Gossen i Møre og lager er et håndhøstet flaksalt av fabelaktig kvalitet, sa stjernekokk og restauratør Bent Stiansen.

Les mer
Rop på sommeren, så kommer lammet!

Rop på sommeren, så kommer lammet!

5.april 2017

Sommeren kommer garantert i år også, og med den kommer også et av Norges beste lammeprodukter.

Les mer
Sørlandsmakrell hedret

Sørlandsmakrell hedret

5.april 2017

- Makrellen har en egen plass i et sørlandshjerte. Klart det er ekstra stas å få en så gjev anerkjennelse for vår varmrøkte makrell, sa fiskehandler Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da han mottok Spesialitet-merket i går kveld.

Les mer
Tradisjonskost med og utan dott

Tradisjonskost med og utan dott

31.mars 2017

-Stas å heidre Signe sine raspeballar på sjølve komletorsdag, seier statsråden.

Les mer
Håndlaget Spesialitet fra Nordmøre hedret

Håndlaget Spesialitet fra Nordmøre hedret

15.mars 2017

-Vi er stolte og glade over å bli tildelt Spesialitet for vårt flatbrød med ramsløk. Dette er et bevis på at produktet vi har utviklet, og håndverket vi legger i våre varer blir anerkjent og lagt merke til, sa Åse Torvik fra Mosbøen gård da hun mottok Spesialitet-merket for Flatbrød med mild ramsløk på Gründerdagen hoppid.no.

Les mer
Slik lages ekte vikingmjød

Slik lages ekte vikingmjød

13.mars 2017

Ægir bryggeri lager ikke bare øl, men også vikingdrikken mjød. Lurer du på hvordan de lager den? Les mer her:

Les mer
Snøfnugg fra havet

Snøfnugg fra havet

2.mars 2017

Michal og Arve Øverland flyttet fra USA til øya Gossen i Møre og Romsdal for å lage det fnugglette flaksaltet Havsnø, basert på rent, kaldt og mineralrikt sjøvann.

Les mer