Gå til innholdet

Aktuelle saker

Hemmeligheten bak Edel-løkens milde smak

Hemmeligheten bak Edel-løkens milde smak

17.februar 2017

Slik dyrkes den Spesialitet-merkede Edel-løken fra Holm gård. Du finner den i butikken nå!

Les mer
Nye medlemmer i Spesialitets ekspertjury

Nye medlemmer i Spesialitets ekspertjury

13.februar 2017

Fire ganger i året møtes Spesialitets fagjury for å smatte, lukte og smake seg gjennom norsk og lokalprodusert mat og drikke. De er på jakt etter de beste produktene innenfor sin kategori. De mat- og drikkevarene som virkelig fortjener Spesialitet-merket. Nylig hadde fagjuryen årets første møte.

Les mer
RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt hedret

RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt hedret

26.januar 2017

Osten er et av mange bevis på det gode samarbeidet mellom mataktørene i Røros-regionen.

Les mer
Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

20.januar 2017

Ølet Høst fra Nøgne Ø er brygget kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida.

Les mer
Eplesorbet av gårdseple

Eplesorbet av gårdseple

20.januar 2017

-Når ein isprodusent får nyss i at eplebonden har råvarer til overs, ja då blir det sjølvsagt ein utsøkt norsk epleis ut av det. Sånt gjer ein matminister glad, rett og slett, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Les mer
Spesialitet presenterer: Vossakjøt Fårepølse

Spesialitet presenterer: Vossakjøt Fårepølse

16.januar 2017

Bli med til Vossakjøt og se hvordan deres Eldhusrøkte fårepølse får sin unike smak.

Les mer
Slik lages hvitmuggosten Snøhetta

Slik lages hvitmuggosten Snøhetta

11.januar 2017

Bli med til det lille TINE-meieriet på Dovre, og se hvordan den Spesialitet-merkede osten blir laget.

Les mer
Priser til Spesialitet-merkede herligheter

Priser til Spesialitet-merkede herligheter

9.januar 2017

Vi gratulerer North Sea Salt Works og Vang gård for deres priser under Det norske måltid.

Les mer
Samisk tradisjon med smak av rein natur

Samisk tradisjon med smak av rein natur

9.januar 2017

- Jeg vil jo at flest mulig skal få smake på det fantastiske, tradisjonsrike tørkakjøttet, ikke bare her i Finnmark, men over hele landet. Ja, egentlig over hele verden, ler John Anders Sara i Skodi Rein.

Les mer
Eldhusrøkt pinnekjøtt

Eldhusrøkt pinnekjøtt

21.desember 2016

Bli med til Evanger og se hvordan det Spesialitet-merkede eldhusrøkte pinnekjøttet blir laget.

Les mer