Gå til innholdet
  • Foto: Mariell Øyre

Mandelkonfekt

Den absolutt enklaste måten å laga konfekt på

Søtt og godt
Enkel
45 min
Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

150 g nougat
150 g mandlar

Slik gjør du det

  1. Skru ovnen på 175 grader, og fordel mandlane på eit bakebrett.
  2. Bak mandlane i 13-15 minutt, ta ut brettet og la dei kjøla seg heilt ned. Legg mandlane i ei skål, og sett i kjøleskapet til både mandlar og skåla er kalde.
  3. Smelt nougaten over eit vassbad
  4. Tøm 1/3 av nougaten over mandlane og bland til det er likt fordelt. Gjer det samme med resten av nougaten, i to omgangar. Tøm mandlane ut på eit bakebrett, og bruk ein gaffel eller reine hender til å dela dei opp og legga dei éin og éin på brettet. La dei kjøla seg ned og stivna litt før det neste steget, ca ein halvtime. 
  5. Tøm melis over mandlane gjennom ei sil og bland med hendene for å fordela melis over heile mandelen. Ha over på eit tett glas, og oppbevar i kjøleskapet.

Mariell Øyre er 24 år og driver bloggen hjartesmil. Hun er norsk og bor i London. I tillegg til å være blogger er hun også fotograf, skribent, journalist og redaktør. Og så er hun glad i å lage mat selvfølgelig.

Foto: Privat