Gå til innholdet
  • Foto: Mariell Øyre

Kvitlauksrigatoni med sopp

-Eg blir aldri lei av pasta, og ofte berre kastar eg ihop det eg har i kjøleskapet.

Småretter
Enkel
20 min
Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

250 g rigatoni eller annan pasta
250 g sopp
1 purre
3 kvitlauksfedd
1,5 dl matfløyte
2 ss ferskpressa sitron
salt og pepper
persille

Slik gjør du det

Pasta er eit fantastisk lerrett, og eg malar mitt med kvitlauk, matfløyte, sitron og persille. Nam! Perfekt kvardagspasta.

  1. kutt opp purren i 1 cm tjukke halvmånar og soppen i 1/2 cm tjukke skiver.
  2. kok pastaen til den er al dente, og spar på 1 dl av pastavatnet.
  3. i mellomtiden kan du, i ei stor panne, steika sopp og purre i smør til purren mjuknar og mesteparten av fukten har gått ut av soppen.
  4. tøm fløyte og sitronsaft over sopp og purre, la det koka opp og smak til med salt og pepper. ha i pastavatn litt og litt, til du har ein saus. ha pastaen oppi med resten, og server med eit dryss persille.
     

 

Mariello_Oyre_portrett

 

Mariell Øyre er 24 år og driver bloggen hjartesmil. Hun er norsk og bor i London. I tillegg til å være blogger er hun også fotograf, skribent, journalist og redaktør. Og så er hun glad i å lage mat selvfølgelig.
Foto: Privat