Gå til innholdet

Eggerøre på fransk vis

Ei oppskrifte på eggerøre? tenker du kanskje. Men ja. For eg har fått augene opna for korleis, kor mykje, eggerøre kan smaka.

Småretter
Enkel
10 min
Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

salt og pepper

Slik gjør du det

På min favorittrestaurant, Buvette i Paris, lagar dei egga så mjuke som skyer. Dette er deira oppskrift, lett modifisert. Om du verkeleg vil stella det til så kan du ha i nokre dropar trøffelolje.

  1. Visp egga hardt, og sett dei til side.
  2. Smelt ei spiseskei smør i ein kasserolle på mellomhøg temperatur, og ha oppi egga. Rør konstant med ei tresleiv, og pass på at du får med alt rundt kantane på kasserollen. Det skal ikkje svi nedi, og ein er nødt til å følga med. Straks tresleiva byrjar å måka veg etter seg når du rører, må du ta kasserollen av varmen. Ha så oppi den andre spiseskeia smør, og rør det inn.
  3. Smak til med salt og pepper og et på rista brød.
     
Mariello_Oyre_portrett

 

Mariell Øyre er 24 år og driver bloggen hjartesmil. Hun er norsk og bor i London. I tillegg til å være blogger er hun også fotograf, skribent, journalist og redaktør. Og så er hun glad i å lage mat selvfølgelig.
Foto: Privat